Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΚαταλήψεις σε σχολεία: Ξεκινά σήμερα η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση

Καταλήψεις σε σχολεία: Ξεκινά σήμερα η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση

Με μαθήματα τις αργίες, τα Σάββατα και τις ημέρες των σχολικών περιπάτων θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας λόγω των καταλήψεων όπως δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Έτσι από σήμερα, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας την ευθύνη για το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε κάθε σχολεία θα την έχει ο διευθυντής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστικού των μαθητών στις 27 Σεπτεμβρίου, οι καταλήψεις ανέρχονται περίπου σε 700 σε όλη τη χώρα. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των καταλήψεων σε σχολεία στη χώρα, εκτιμάται ότι οι περισσότερες είναι σε σχολεία της Αττικής. Ταυτόχρονα, τα σχολεία που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους είτε στο σύνολό τους είτε σε τμήματα ανέρχονται σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σήμερα σε 148.

Σήμερα μάλιστα το συντονιστικό των μαθητών καλεί σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στις 12:00 με αιτήματα μεταξύ άλλων τη λύση του ζητήματος της πολύωρης χρήσης μάσκας, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων. Σύμφωνα πάντως με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας μόνο στο 3% των τμημάτων ο αριθμός των μαθητών κυμαίνεται από 26-30.

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ προκειμένου να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς να πάνε στο συλλαλητήριο προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως και τις 14:00.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση και στην υγεία «είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας! Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, όλοι μαζί διεκδικούμε υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να μην ξεπερνάνε τα τμήματα τους 15 μαθητές.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ