Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Δρεπάνου Ναυπλίου στηρίζουν συμμαθητές τους στο 4/θ...

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Δρεπάνου Ναυπλίου στηρίζουν συμμαθητές τους στο 4/θ Δημοτικό σχολείο ΦΥΛΛΟΥ Καρδίτσας

Οι μαθητές του σχολείου μας οργανώνουν δράση αγάπης – αλληλεγγύης κι έμπρακτης στήριξης στους συμμαθητές τους στο 4/θ Δημοτικό σχολείο ΦΥΛΛΟΥ , Δήμου Παλαμά, στον Νομό Καρδίτσας.

Το Φύλλο : είναι ένα μικρό αγροτικό χωριό , δίπλα στα Ορφανά, που το διασχίζει ο ποταμός Ενιπέας και που….

το ΄ έπνιξε ΄ ολοκληρωτικά στις λάσπες μετά την οργή του Ιανού την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά τη μεγάλη πλημμύρα της Παρασκευής , τα λασπόνερα παραμένουν μέσα σε σπίτια και χωριά, οι δρόμοι είναι εξαφανισμένοι , τα χωράφια με το βαμβάκι κατεστραμμένα και οι κάτοικοι περνούν δύσκολες ώρες, αφού τα νερά δεν λένε να υποχωρήσουν, τόσες μέρες μετά τη συμφορά. Δυστυχώς , πάνω από από 5.000 άνθρωποι στον Νομό είναι σε απόγνωση αφού έχουν χάσει τα πάντα ενώ στα 25 από τα 33 χωριά έχουν καταστραφεί σπίτια και καταστήματα.

Η Πολιτεία , σαφώς, οφείλει να κάνει αυτό που της αναλογεί για να στηρίξει αυτούς του ανθρώπους σίγουρα με πολλά και περισσότερα, όμως το κράτος είναι κυρίως οι πολίτες κι η κοινωνία τους και το πραγματικό ενδιαφέρον τους για το σύνολο όσο ακριβώς και για τον εαυτόν τους , αλλά και να δρουν με κριτήριο και το γενικό συμφέρον κι όχι μόνο το δικό τους . Ωστόσο , να διαθέτουν κι άλλα στοιχεία , όπως σεβασμό προς τις αρχές της συνταγματικής δημοκρατίας που διέπουν το κράτος, τα ανθρώπινα δικαιώματα, να έχουν γνώση της κοινωνικής πραγματικότητας, και διαρκή προβληματισμό με τις κοινές υποθέσεις, κάτι που ακριβώς είναι ανάγκη τώρα!

Μακάρι να μπορούσαμε να βρεθούμε δίπλα σε όλα τα θύματα της καταστροφής και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες , όμως είναι εξίσου σημαντικό να σκεφτούμε και τους άλλους μαθητές των σχολείων που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται και δεν έχουν πια ούτε τα στοιχειώδη απαραίτητα για να συνεχίσουν το όμορφο ταξίδι στη γνώση , τη μάθηση και την κοινωνικοποίηση, που για μας είναι αυτονόητα.

Η Περιβαλλοντική κρίση εύκολα μετασχηματίζεται σε ανθρωπιστική, καθώς άνθρωποι χάνουν το βιος τους, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο τους, τη στέγη τους, τη δουλειά τους, το σχολείο τους.

Οπότε, και τα παιδιά μας πρέπει να έχουν ενσυναίσθηση και σεβασμό δίπλα σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Αυτά είναι αξίες που πρέπει να τους καλλιεργηθούν από τώρα, για να γίνουν ευαισθητοποιημένοι κι ενεργοί πολίτες αύριο. Αύριο, που κανείς δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι δεν μπορεί να βρεθούμε κι εμείς στην ίδια δύσκολη κατάσταση.

Οι μαθητές μας κι ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του σχολείου Δρεπάνου θα συγκεντρώσουμε καινούρια τετράδια , απαραίτητη γραφική ύλη , βιβλία και από μία κασετίνα για όλους τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φύλλου , που θα τα στείλουμε στον Διευθυντή τους με αληθινή αγάπη και αίσθημα προσφοράς , για να μπορέσουν να συνεχίσουν τα μαθήματά τους !!

Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών μας για την ειλικρινή ανταπόκριση.
Η Δ/ντρια και το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού σχολείου Δρεπάνου……

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ