ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Καταιγίδες μέχρι το πρωί της Τρίτης

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που είχε εκδοθεί την Παρασκευή προχώρησε η ΕΜΥ, προβλέποντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη.

Η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας και το Ιόνιο, ενώ στη συνέχεια το μέτωπο θα κινηθεί δυτικότερα. Advertisement: 0:01 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το εν ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με Α.Α. 21/2020 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία έως εξής:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (28-09-2020) τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

2. Τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρωινές ώρες της Τρίτης (29-09-2020) τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η πρόβλεψη του καιρού για την Δευτέρα σύμφωνα με το METEO/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών:

Για τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και τοπικούς όμβρους τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα στα δυτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 22 βαθμούς), 17 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 15 έως 22 βαθμούς), 21 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 34 βαθμούς), 17 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ. Λίγες νεφώσεις, βαθμιαία πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών έως το μεσημέρι περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ».

 

Argonafplia.gr (NT)

Πρόσφατα

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού- Καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα αύριο…

2 ώρες πριν

ΔΥΠΑ: Προπληρώνονται από αύριο επιδόματα και δώρο Πάσχα

Αύριο, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 θα αρχίσει να προπληρώνει η ΔΥΠΑ την τακτική επιδότηση ανεργίας,…

2 ώρες πριν

Ναύπλιο: Πρόσκληση κατεπείγουσας συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόσκληση κατεπείγουσας συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου. Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σε κατεπείγουσα δια…

2 ώρες πριν

Ναύπλιο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων

Λόγω ασφαλτοστρώσεων θα υπάρξει σήμερα 18/4/2024 ως τις 5 το απόγευμα διακοπή της κυκλοφορίας και…

3 ώρες πριν

Βροχές αύριο φέρνει ο «πολικός αεροχείμαρρος» -Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία

Χαλάει από σήμερα ο καιρός, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πτώση της θερμοκρασίας έως…

5 ώρες πριν

ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας: Διακοπές ρεύματος τις δύο επόμενες ημέρες

Ο ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας ενημερώνει ότι θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης των κάτωθι περιοχών λόγω εργασιών κατασκευών…

21 ώρες πριν