Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ"29ο ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ;" άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου – Σταυροπούλου

“29ο ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ;” άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου – Σταυροπούλου

Ο Μεγαλόπνευστος Δημιουργός μας ΘΕΟΣ, δώρισε στη ζωή το ογκωδέστατο και πολύπτυχο ΣΥΜΠΑΝ:

Το μακροχρόνιο και μακρόβιο αυτό, ΕΡΓΟ ΤΟΥ, προσέφερε γενναιόφρονα στα ακριβά πλάσματα ΤΟΥ, για να το χρησιμοποιούν, το νέμονται και το χαίρονται…..

Το αμίμητο θεόδμητο έργο αποτελεί την συνάρτηση ηπείρων ξηράς και ωκεανών θάλασσας, με τα πανύψηλα βουνά, τους καταπράσινους κάμπους, τις δασωμένες ρεματιές, τα κελαριστά νερά, τα μυρωδάτα άνθη, τα πανέξυπνα ζώα, τα γλυκόφωνα πουλιά και ότι άλλο ονειρεμένο μπορεί να φανταστεί κανείς. Τα Θεόκτιστα και περίοπτα αυτά παλάτια περιλούζονται από τις αστραφτερές ηλιαχτίδες μαζί με τις δροσερές πνοές και πολυκύμαντες αύρες της θάλασσας και του ουρανού.

Μέσα σε αυτό το ευφρόσυνο, το ονειρώδες τοπίο τοποθέτησε ο Μακρόθυμος Κύριος τα ευλογημένα πλάσματα ΤΟΥ, για να ζήσουν πλούσια και ευτυχισμένα.
Παραχώρησε τον αμύθητο και χλιδάτο ΠΛΟΥΤΟ σε όλα ανεξαιρέτως τα δημιουργήματα του μικρά, μεγάλα, κουτά , έξυπνα, σημαντικά, ασήμαντα. Για τον ουράνιο Πατέρα όλα είναι ευλογημένα…. Δεν κάνει διαχωρισμούς σε προνομιούχους και μη.

Συναποτελούν όλα τα όντα ΤΟΥ ένα αλληλοεξαρτώμενο σύνολο.
Διενεμήθηκε όμως αυτός ο ενιαίος πλούτος σε όλους τους δικαιούχους εξίσου; Κατέχουν και εξουσιάζουν τα αγαθά εκ του πλούτου οι πάντες; Επέτρεψαν οι πλεονέκτες και οι αδηφάγοι να διανεμηθούν τα θεϊκά πλούτη σε ίσια μερίδια για όλα, εν γένει, τα πλάσματα;
Μας ενοχλεί ο περίεργος και πείσμων πειρασμός, που έρχεται απρόσκλητος και μας κεντρίζει εσωτερικά και εξωτερικά.

Αισθανόμαστε, αν εγκαθίσταται και να φωλιάζει μέσα μας κάποια φωτιά, που ξεπετάει πύρινες γλώσσες, οι οποίες ψάχνουν και ζητούν να βρουν τα καυσόξυλα, για να κορέσουν την πυρακτώδη μανία τους. Αυτή την απειλητική λάβα προσπαθούμε να σβήσουμε, με το απλό διαθέσιμο μέσο, που έχουμε, τον προβληματισμό και κατ’ επέκταση τον πρόσφορο διαλογισμό.

Καλούμαστε, λοιπόν, εδώ, όλοι όσοι ανταμώνουμε πνευματικά, να προβληματισθούμε και να αναλογισθούμε βαθιά για να καταλήξουμε μαζί στην πυρόσβεση! …

Η φωτιά, που μας καίει είναι : Που βρίσκεται και που παρεπιδημεί και καταλήγει ο πλούτος; Πως διατίθενται τα θεϊκά αγαθά, πως και ποιος τα διαχειρίζεται; Ποιος είναι ο τολμών να υποκαταστήσει τον Αήττητο ΘΕΟ και να παραλαμβάνει τους καρπούς των έργων ΤΟΥ , όπως αυτός θέλει;

Ευγενία Γραικιώτου – Σταυρόπουλου

σχετικό άρθρο  “ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ” άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου – Σταυρόπουλου

άρθρα της  Ευγενία Γραικιώτου – Σταυρόπουλου Εδώ

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ