Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑπάντηση στον Γιάννη Γκιόλα από την Άλκηστι Κοντογιάννη

Απάντηση στον Γιάννη Γκιόλα από την Άλκηστι Κοντογιάννη

Απάντηση στον Γιάννη Γκιόλα από την Άλκηστις Κοντογιάννη για την πρόσκληση της στην Βουλή για την παρουσίαση του προγράμματος σε σωφρονιστικά Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας και Ναυπλίου.


Ευχαριστώ κύριε Γιάννη Γκιόλα που μου δώσατε τη δυνατότητα εσείς και βεβαίως ο Πρόεδρος, κος Κώστας Καραγκούνης και τα μέλη της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος να εκφράσω στη Βουλή το έργο που τόσοι μεταπτυχιακοί του ΤΘΣ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εθελοντές πολίτες Αργολίδας και υπόλοιπης Ελλάδας, καθηγητές και εγώ, προσπαθούμε με ευαισθησία, σύνεση, σχεδιασμό, δημιουργικότητα και έμπνευση να εφαρμόσουμε στην ευπαθή ομάδα εγκλείστων στο Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας και Ναυπλίου.

Αυτό το έργο μας έχει συνεπάρει και επιθυμούμε να γινόμαστε καλύτεροι εμείς ως άνθρωποι και πολίτες, να δημιουργούμε δεσμούς και ανάσες επικοινωνίας με τόπους που υποφέρουν ανθρώπινες υπάρξεις, όπως είναι οι φυλακές, και να προσφέρουμε στους έγκλειστους το ενδιαφέρον, την αγάπη και τις γνώσεις μας, που θα τους οδηγήσουν στο να αναπτύξουν οι ίδιοι όχι μόνο δεξιότητες αλλά ευαισθησίες, αξίες και νέα σχέδια ζωής, ώστε να αντιμετωπίσουν θετικά τον εαυτόν τους μέσα στα σίδερα, να ενδυναμωθούν και παράλληλα να προετοιμαστούν για την επανένταξη τους.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τους διευθυντές των φυλακών και τους εργαζόμενους γιατί έδειξαν αποδοχή στο έργο μας και μας βοηθάνε συνεχώς από την πρώτη μέρα. Περισσότερο ακόμα θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους έγκλειστους, που στις δύσκολες στιγμές που ζουν, είναι πάντα τόσο πρόθυμοι στα μαθήματα, ευγενείς και ευγνώμονες, οι καλύτεροι δημιουργικοί μαθητές και αποδέκτες, που δεν μας έχουν στενοχωρήσει ούτε μια φορά (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ) όλα αυτά τα χρόνια. Αντίθετα μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα.

Επ΄ ευκαιρία εύχομαι καλή χρονιά στους εκπαιδευτικούς και μακάρι να τους προκύψουν οι συγκινήσεις που σε μας προσφέρουν οι έγκλειστοι, η δικαίωση από την πράξη και το αποτέλεσμα, ώστε η άσκηση της παιδαγωγικού τους έργου να έχει νόημα και να δίνει νόημα στη ζωή. Άλκηστις..

Σχετικό άρθρο:  Η Άλκηστις Κοντογιάννη στη Βουλή για τις φυλακές της Αργολίδας

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ