Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνεχίζονται οι εγγραφές σπουδαστών στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αργολίδας

Συνεχίζονται οι εγγραφές σπουδαστών στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αργολίδας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ
ΙΕΚ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΩΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

1. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού
Νυχιών και Ονυχοπλαστικής
2. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης
3. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων
4. Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών
Μηχανημάτων

Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου λυκείου ανεξαρτήτως ηλικίας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-iek-tou-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση / Εγγραφή σε σχολείο / Εγγραφή σε ΙΕΚ
του ΟΑΕΔ
Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι διάρκειας πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής
Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών. Τα ΙΕΚ-ΟΑΕΔ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

Γίνετε γνωστό οτι όσοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ και θέλουν να σπουδάσουν δεν χάνουν το χρόνο ανεργίας λόγω σπουδών (ισχύουν προϋποθέσεις).
Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στόχος τους είναι να παρέχουν στους καταρτιζόμενους αρχική επαγγελματική κατάρτιση και να τους εξασφαλίζουν τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων και να τους παρέχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τέτοιες δεξιότητες ώστε να διευκολύνεται η ένταξη τους στην παραγωγική διαδικασία.

Περισσότερες πληροφορίες στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ τηλ. 2752021721, 97556

Ο Διευθυντής
Νικόλαος Λέκκας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ