Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΣυνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον τουρισμό

Συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον τουρισμό

Στη χθεσινή συνεδρίαση, όσον αφορά τον τουριστικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2021,

υπήρξε κοινή διαπίστωση για την ανάγκη μετασχηματισμού και διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς και συμφωνήθηκε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η σύνδεση του πρωτογενή/αγροτικού τομέα με τον τριτογενή/τουριστικό τομέα.

Γενικότερα, προτάθηκε η ανάπτυξη βιωματικών εμπειριών σε θεματικές μορφές τουρισμού, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών και οι οποίες θα πρέπει να γνωστοποιηθούν από την Περιφέρεια μέσω των νέων ψηφιακών εργαλείων στο διαδίκτυο.

Ακόμα συζητήθηκαν η έμφαση που πρέπει να δοθεί σε εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και τη γαστρονομία μας, όπως επίσης η υιοθέτηση ειδικών δράσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα της Πελοποννήσου, ανάλογα με την συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε μίας, καθώς και η ενίσχυση του κλάδου των αερομεταφορών με διαφημιστικές καμπάνιες.

Σημαντικούς παράγοντες προς την επίτευξη των πιο πάνω στόχων, όπως τονίστηκε, θα αποτελέσουν η έμφαση στην συνεχή εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, αλλά και επίτευξη λύσεων σε διαπιστωμένες παθογένειες.

Στη χθεσινή συζήτηση παρευρέθησαν και συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, οι πρόεδροι της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου Σπύρος Καραβουλης, του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος και του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Γιάννης Γεωργιδακης, η διευθύντρια του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Κανέλλα Καράμπελα, άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς επίσης και ιδιώτες από τον τομέα του τουρισμού.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ