Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΡεγγίνα, ένα κορίτσι που μοιράζει χαμόγελα παλεύοντας με την λευχαιμία (βίντεο)

Ρεγγίνα, ένα κορίτσι που μοιράζει χαμόγελα παλεύοντας με την λευχαιμία (βίντεο)

Η Ρεγγίνα διαγνώστηκε με λευχαιμία τον περασμένο Ιούλιο και έκτοτε δίνει ελπίδα και θάρρος σε όσους αντιμετωπίζουν την ίδια πάθηση.

Η 35χρονη γυμνάστρια από την Καβάλα επικοινώνησε την ασθένεια της και την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει με αισιοδοξία και χαμόγελο, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, facebook, Instagram, twitter, tic toc, όπου πλέον οι θεάσεις αγγίζουν το εκατομμύριο.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε προληπτικό έλεγχο για τον διαβήτη από τον οποίο νόσησε παλαιότερα, διαπιστώθηκε χαμηλός αιματοκρίτης. Έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο και ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος των χημειοθεραπειών για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας.

Η Ρεγγίνα δεν αντιμετώπισε στην αρχή με αισιοδοξία την κατάσταση της υγείας και όλα άλλαξαν όταν άκουσε τον τραγουδιστή Σταμάτη Γονίδη να λέει σε τηλεοπτική εκπομπή ‘όταν δίνεις, πάντα έχεις’.

«Δεν το αντιμετώπισα καθόλου καλά στην αρχή, καθόλου» τονίζει στο μαγκάζινο του Ράδιο Θεσσαλονίκη. «Άλλος άνθρωπος μπήκα στο νοσοκομείο, άλλος γίνομαι και άλλος θα βγω. Δυνάμωσα πάρα πολύ γιατί είπα ή θα κάτσω να κλαίω στο κρεβάτι μου ή θα σηκωθώ, θα το κερδίσω. Δεν υπάρχει μέση λύση σε αυτές τις καταστάσεις και δεν είμαι ένας άνθρωπος που τα παρατάει, οπότε είπα σήκω και κέρδισέ το. Είμαι ένας άνθρωπος που γενικότερα ψάχνω τον εαυτό μου, όπως και όταν διαγνώστηκα με διαβήτη, αποφάσισα να βγάλω το πρόβλημά μου προς τα έξω. Όταν είδα στην αρχή ότι αυτό που κάνω βοηθάει τον κόσμο, πήρα περισσότερη δύναμη να το κάνω πιο μεγάλο. Ξαφνικά άρχισαν να έρχονται πολλά μηνύματα από γυναίκες που βρίσκονται στα νοσοκομεία, από ανθρώπους που πέρασαν λευχαιμία και με στήριξαν και τα πιο συγκινητικά μηνύματα είναι από τις μαμάδες μέσα από τις ογκολογικές των παίδων που μου στέλνουν βίντεο με τα παιδάκια τους που χορεύουν μαζί μου».

Όταν μοιράζεσαι αγάπη, παίρνεις και αγάπη, είναι το σύνθημα της Ρεγγίνα Μακέδου, η οποία τονίζει ότι δεν χρειάζεται κανείς να μπει σε ένα νοσοκομείο για να ανακαλύψει ότι πρέπει να είναι χαρούμενος. «Μοίρασε την χαρά για να κάνεις κι άλλους ανθρώπους χαρούμενους».

Τα άτομα που πάσχουν από λευχαιμία χρειάζεται να κάνουν συχνά μεταγγίσεις αίματος και η Ρεγγίνα στέλνει το δικό της μήνυμα σε όλους όσους μπορούν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, ειδικά τώρα που υπάρχει μεγάλη έλλειψη μονάδων αίματος σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Η Ρεγγίνα χρειάζεται περίπου 2 με 3 μεταγγίσεις αίματος και τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μεταγγίσεις αιμοπεταλίων σε κάθε θεραπεία.
«Οι μεταγγίσεις αίματος που γίνονται στους ασθενείς είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Όλοι όσοι μπορούν να δώσουν αίμα, πρέπει αύριο να βρίσκονται στα νοσοκομεία. Είναι έγκλημα για τα μικρά παιδιά να μην μπορεί να βρεθεί αίμα για τις θεραπείες τους».

Η 35χρονη γυμνάστρια δέχεται πολλά μηνύματα από πολύ κόσμο «Πολλές γυναίκες παίρνουν θάρρος από τα βιντεάκια μου όχι γιατί έχουν απαραίτητα κάποιο πρόβλημα υγείας απλά γιατί δεν ξύπνησαν καλά το πρωί. Υπάρχουν άνθρωποι λυπημένοι γύρω μας όπως ήμουν και εγώ. Τα πάντα μπορούμε να τα κερδίσουμε ή έστω να τα παλέψουμε και όπως γράφει και η Ιζαμπέλ Αλιέντε: Κανείς δεν ξέρει τα αποθέματα δύναμης που έχει μέσα του, μέχρι η ζωή να σε αναγκάσει να τα βρεις».

 

πηγή rthess.gr  

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ