Ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα για την στελέχωση τμημάτων του νοσοκομείου Ναυπλίου

- Advertisement -

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΓΚΙΟΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Η απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Υγείας  κ. Κοντοζαμάνης  στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη  Γκιόλα  ήταν ασαφής και ανεπαρκής.  Δεν προέκυψε η παραμικρή δέσμευσή του για στελέχωση κρίσιμων τμημάτων του νοσοκομείου.

- Advertisement -

    Παραμένει χωρίς μόνιμους παθολόγους το Νοσοκομείο Ναυπλίου παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν,  είχε  επισημανθεί   και  ήταν γνωστό ότι ήταν προ της συνταξιοδοτήσεώς των δύο παθολόγοι, εκ των οποίων ο  ένας  ήταν  και  ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ.

  Ισχυριστήκατε ότι θα ενισχύσετε την Παθολογική του Ναυπλίου. Αντίθετα, με την προκήρυξη της 6ης ΥΠΕ τον Ιούλιο του 2019, προκηρύξατε 25 θέσεις ιατρών, και ΚΑΜΙΑ για το Παθολογικό Ναυπλίου.

  Οι γιατροί που υπηρετούν σήμερα στην Παθολογική ανήκουν σε άλλα Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας. Κανείς τους δεν ανήκει οργανικά στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

  Η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου παραμένει ουσιαστικά ακέφαλη αφού εκκρεμεί η νευραλγική τοποθέτηση του Διευθυντή.

  Υπάρχει  τελικά σχέδιο στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου να συνεχίσει να λειτουργεί η παθολογική κλινική και κατ’ επέκταση η νοσηλευτική μονάδα; Μήπως εξυφαίνονται κάποια άλλα σχέδια τα οποία εμείς δεν γνωρίζουμε;  

 Δείτε την συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί:

https://youtu.be/3Xi2fzJSKks 

  Διαβάστε εδώ ολόκληρη την  επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας:

pastedGraphic.png

Αθήνα, 24 Αυγούστου 2020

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ : «Αναγκαιότητα άμεσης στελέχωσης της Παθολογικής Kλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου του Νοσοκομείου Αργολίδας με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό»

Η Παθολογική Κλινική της Ν.Μ. Ναυπλίου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό και ιδίως από την αρχή του 2020, όπου συνταξιοδοτήθηκαν δύο ιατροί και δεν αντικαταστάθηκαν, σε μια μονάδα που πρέπει οργανικά να καλύπτεται με τέσσερις παθολόγους. Έκτοτε στην κλινική δεν υπηρετεί κανένας γιατρός οργανικά ανήκων σε αυτή. Η πρόχειρη, ανορθόδοξη και ανεπαρκής στελέχωσή της επιχειρείται να καλυφθεί από τη Διοίκηση με τον εξής αδόκιμο τρόπο:

1. Ένας γιατρός, με βαθμό Διευθυντή, τελεί υπό καθεστώς προσωρινής μετακίνησης από το Κ.Υ. Άργους.

2. Ένας γιατρός με βαθμό Επιμελητή Α’, έχει μετακινηθεί από τη Ν.Μ. Άργους για μη καθορισμένο διάστημα. 

3. Ένας επικουρικός γιατρός, προσληφθείς στο Κ.Υ. Ναυπλίου, απασχολείται στην Κλινική για δύο (2) μόνον ημέρες την εβδομάδα, και

4. Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Κρανιδίου, πραγματοποιεί μόνον ορισμένες  εφημερίες στην Κλινική. 

Το γεγονός ότι η Παθολογική Κλινική παραμένει ήδη επί οκτάμηνο χωρίς γιατρό με οργανική θέση, όφειλε να ενεργοποιήσει την διαδικασία έκτακτης προκήρυξης. Παρά ταύτα, στη με αρ.42591 από 13.07.2020 προκήρυξη της 6ης ΥΠΕ, δεν συμπεριλήφθηκε καμία θέση παθολόγου, πλην μίας, μόνον, θέσης Παθολόγου – Ογκολόγου. 

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός ;

1. Γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν στην ως άνω προκήρυξη οι απαιτούμενες θέσεις παθολόγου στη Ν.Μ. Ναυπλίου ;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις Παθολόγων Ιατρών, προκειμένου να λειτουργήσει πλήρως σε καθημερινή βάση , καθώς και εφημεριακά η Παθολογική Κλινική ;

3. Θεωρείτε, εντέλει, ως βιώσιμη τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, και κατ’ επέκταση της Ν.Μ. Ναυπλίου, με τα υπάρχοντα κενά ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Γκιόλας

- Advertisement -

________________