Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο "Προσκήνιο" πήγε στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Μονεμβασιάς

Το “Προσκήνιο” πήγε στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Μονεμβασιάς

Το “Προσκήνιο”, με τιμή και χαρά, συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Μονεμβασιάς, με την παράσταση “Σκιών Ζωντάνεμα- Ο Καραγκιόζης βγαίνει από την καραντίνα”.

Ευχαριστώ τους διοργανωτές για αυτό το υποδειγματικής οργάνωσης φεστιβάλ. Πρωτίστως ευχαριστω τους συντελεστές της παραγωγής μας, οι οποίοι με μεράκι και ψυχή έδωσαν μια θεσπέσια πρεμιέρα. Τον μέγιστο καλλιτέχνη, τον σκηνοθέτη και σκηνογράφο μας Sdougos Michael

Την υπερταλαντούχο Roula Sal με την οποία γράψαμε μαζί το σενάριο. Τον Μάριος Φιρφιλιώνης, τον απαράμιλλου στυλ Καραγκιόζη, που κυριεύει τη σκηνή. Τον Θανάσης Κακαράντζας τον Ηπειρώτη που μεταμορφώνεται σε Κρητικό, Εβραίο, Τούρκο κλπ. Τη Loyiza Karagianni τον άνθρωπο- βόμβα ενέργειας κάθε έργου. Τη Ria Spinthouraki που καλείται να γίνει Χατζηαβάτης και απλώς βλέπεις τον Χατζηαβάτη μιας νέας εποχής.

Τον Ιωάννης Σκούρας τον πυλώνα του αυθεντικού θεάτρου σκιών. Τον Λουκάς Γεραμάνης, που πλημμυρίζει με τη στιβαρότητα και το κρυμμένο μεγαλείο του τη σκηνή. Την ΕΛΕΝΗ ΣΙΟΥΡΟΥΝΗ που απέδειξε εκτός από το μοναδικά οργανωτικό πνεύμα, ότι έχει και ταλέντο. Τον Mike Diolas που έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του και το κέρδισε μαζί με το χειροκρότημα. Τον Nikos Kapetanios με την απίθανη εξέλιξη και τη μεστή παρουσία. Την Ageliki Margelou με το μοναδικό στυλ ενσάρκωσης οποιουδήποτε ρόλου, μιας και απλώς ξέρει όλο το έργο. Τη Myrto Rissaki το βασικό στέλεχος του Προσκηνίου της νέας γενιάς.

Τη Χρυσή Στρόρα με την αλματώδη εξέλιξη. Την Athanasia Chalkia, που μετέτρεψε τη συστολή σε δυναμισμό. Τη Γιούλη Κυριακοπούλου την υψηλού στυλ αρχόντισσα του μπερντέ. Τη Fei Zikou που εξελίχθηκε σε καλλιτέχνιδα και πηγή έμπνευσης. Την Αλεξάνδρα Κακαραντζα που απέδειξε τι σημαίνει απογείωση επί σκηνής.

Τη Μαρία Περράκη που άφησε ήδη το ακέραιο στίγμα της. Τη Despina Karagianni που μας ενέπνευσε με σιγουριά και βαζει την καλλιτεχνική της υπογραφή σε ο,τι κάνει. Τη Ναντίν Μπότση την καλλιτέχνιδα ολκής. Τον Πάνος Βάμος με τη σοβαρότητα και τη σιγουριά που σου εμπνέει. Τον Lefter Bali αυτόν τον καλλιτέχνη κατασκευαστή σκηνικού.

Σπηλιώτης Κωνσταντίνος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ