Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΗ εξέλιξη του καιρού για τον Δεκαπενταύγουστο από τον Σάκη Αρναούτογλου

Η εξέλιξη του καιρού για τον Δεκαπενταύγουστο από τον Σάκη Αρναούτογλου

Όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού για τον Δεκαπενταύγουστο σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία το Σάββατο θα ξεκινήσει και θα κυλήσει γενικά με καλές καιρικές συνθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Προς το μεσημέρι όμως και μετά ο καιρός θα καταστεί άστατος με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και και από το απόγευμα και κυρίως προς το βράδυ κατά τόπους έντονες και στα υπόλοιπα τμήματα της.

Πιθανότητα για τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες υπάρχει και για τα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς τις θερμές ώρες της ημέρας.

Στην υπόλοιπη χώρα ο Δεκαπενταύγουστος θα κυλήσει και θα τελειώσει με αρκετά καλό καιρό και ζέστη καθώς το μεσημέρι ο υδράργυρος θα πλησιάσει και τους 35 με 36 βαθμούς στα πεδινά Ηπειρώτικα ενώ θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερα στα ορεινά, παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα.

Οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη θα διατηρηθούν από Βόρειες διευθύνσεις και θα αγγίζουν τα 5 με 6 μποφόρ στα ανοιχτά.

Ανάλογες περίπου καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Κυριακή ενώ με καλό καιρό θα κυλήσουν η Δευτέρα και η Τρίτη σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα . Οι βοριάδες μόνο στα κεντρικά και κυρίως στα νότια τμήματα του Αιγαίου θα αγγίζουν τα 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ από διάφορες γενικά διευθύνσεις με τη θερμοκρασία σε μικρή έως και ανεπαίσθητη πτώση πτώση κυρίως στην Ανατολική Ελλάδα.

Καλό Δεκαπενταυγουστο!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ