Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΞεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή σπουδαστών στα ΙΕΚ του...

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή σπουδαστών στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΕΚ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή σπουδαστών και σπουδαστριών στα 29 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ, για το έτος κατάρτισης 2020-2021, σε 41 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους έως και τις 20  Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00.

Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι  είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου λυκείου ανεξαρτήτως ηλικίας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-iek-tou-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση/Εγγραφή σε σχολείο/Εγγραφή σε ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Στόχος των ΙΕΚ-ΟΑΕΔ είναι να παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και να εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι διάρκειας πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών. Τα ΙΕΚ-ΟΑΕΔ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου  5.

Στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ  Αργολίδας  εγκρίθηκαν οι παρακάτω ειδικότητες (α΄εξ).

  1. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων
  2. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης
  3. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής 
  4. Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων

Επίσης από κατάταξη  θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες (Γ΄ Εξ.): 

  1. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ
  2. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/nea

Πληρ. ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αργολίδας  2752021721, 97556 

e-mail: [email protected]

σημ. Για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο Γ΄εξ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου αντίστοιχης ειδικότητας, η αίτηση μαζί με τα δικαιολογητικά θα υποβληθεί στο σχολείο από 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Επίσης γίνετε γνωστό οτι όσοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ και θέλουν να σπουδάσουν δεν χάνουν το χρόνο ανεργίας λόγω σπουδών (ισχύουν προϋποθέσεις).

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ