Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Συνάντηση του Συλλόγου Γονέων των Δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών με...

Ναύπλιο: Συνάντηση του Συλλόγου Γονέων των Δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών με τον πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΑΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΑΝ, κ. Μπούνο, ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό του Δήμου όσον αφορά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις εγγραφών στα τμήματα των βρεφικών και των παιδικών σταθμών, καθώς στις ήδη υπάρχουσες δομές έχουν αυξηθεί τα τμήματα υποδοχής βρεφών. Έτσι, εκτός από τον πρώτο βρεφικό, ως αμιγώς βρεφικός θα λειτουργήσει επιπλέον ο έκτος, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα ακόμα τμήμα στον τρίτο σταθμό.

Όπως μας διαβεβαίωσε, τα ονόματα των παιδιών θα ανακοινωθούν έγκαιρα, ώστε μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη να έχει ξεκινήσει, ίσως και ολοκληρωθεί, η διαδικασία προσαρμογής των παιδιών. Για το ζήτημα του ανοίγματος των σταθμών τον Σεπτέμβριο στην προηγούμενη συνάντησή μας είχαμε λάβει τη δέσμευση από τον κ. Μπούνο ότι θα εξεταστεί το θέμα ανεύρεσης χώρων στέγασης όλων των παιδιών, ώστε να λειτουργούν οι σταθμοί καθημερινά και όχι εκ περιτροπής. Όπως ενημερωθήκαμε στην πιο πρόσφατη συνάντησή μας, δεν έχουν γίνει κάποιες σχετικές ενέργειες.

Επιμένουμε στη θέση μας ότι ο Δήμος θα πρέπει να ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος, προκειμένου να βρεθούν νέοι χώροι και να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή των παιδιών μας στους σταθμούς, για όλη τη διάρκεια την πανδημίας, με προστασία και ασφάλεια. Ο πρόεδρος μας ενημέρωσε επίσης ότι θα υπάρχει παιδίατρος στους σταθμούς και για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Τέλος, ο Σύλλογος έθεσε εκ νέου το θέμα μείωσης των τροφείων, μιας και η νέα χρονιά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για πολλές οικογένειες, και πήραμε την απάντηση ότι τα τροφεία θα παραμείνουν στο 1,5%.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ