Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΛυγουριό: Οι «Υπέροχοι Άνθρωποι» συνεχίζονται με τιμώμενο πρόσωπο τον Γιάννη Σαρρή...

Λυγουριό: Οι «Υπέροχοι Άνθρωποι» συνεχίζονται με τιμώμενο πρόσωπο τον Γιάννη Σαρρή γνωστό ως «Δραγώνα»

Οι «Υπέροχοι Άνθρωποι» συνεχίζονται ως θεσμός από τον Προοδευτικό Σύλλογο Λυγουριού “O Καββαδίας”, ένας θεσμός που σκοπό έχει να τιμά ανθρώπους με προσφορά στον τόπο και κυρίως να παρευρίσκονται δια ζώσης.

Αυτή η ιδέα γεννήθηκε πριν από δεκατέσσερα χρόνια, μια καλοκαιρινή βραδιά στο Λυγουριό… Στον τόπο όπου το 1974 ένας ανήσυχος νέος πρωτοστάτησε στην ίδρυση ενός πολιτιστικού συλλόγου με την επωνυμία «Ο Καββαδίας». Ενός φορέα ιδιαίτερα δραστήριου, που συμβάλλει ως τις μέρες μας στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Ο λόγος για τον Γιάννη Σαρρή, γνωστό ως «Δραγώνα», εκδότη της εφημερίδας «Εδώ Λυγουριό», στην οποία για είκοσι χρόνια καταγραφόταν η οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή του χωριού μας. Το κοινωνικό του έργο είναι πολύπλευρο, καθώς και το συγγραφικό-ερευνητικό, για το οποίο έχει διακριθεί πολλές φορές.

Έτσι, την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» τίμησε τον Γιάννη Σαρρή μέσα από ένα παζλ στιγμών. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η συντοπίτισσά μας ηθοποιός-σκηνοθέτης Δέσποινα Γκάτζιου, σκηνοθετημένη από τον πρόεδρο του “Καββαδία” Ίωνα Ξυπολιά που είχε και την ιδέα της εκδήλωσης.

Ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Σαρρής ο οποίος ξετύλιξε όμορφα την ιστορία της οικογένειάς του και την φυσιογνωμία του πατέρα του. Το ψηφιδωτό συμπλήρωσαν η γιατρός Δήμητρα Παπαϊωάννου που λάμβανε ταχυδρομικά την εφημερίδα όσο ζούσε στη Γαλλία, ο γείτονάς του Κώστας Γκάτζιος, οδοντίατρος και συγγραφέας, ο εκδότης του πρώτου του βιβλίου Γιάννης Καλούδης, ο πρώην δήμαρχος Ασκληπιείου Χρήστος Τσακαλιάρης και ο φιλόλογος Γιώργος Κόνδης. Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από την ορχήστρα του Μιχάλη Παγίδα και την παιδική-νεανική χορωδία του Συλλόγου μας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Νικολόπουλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αιδεσιμολογιότατος π.Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους φορείς του Δήμου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Επιδαύρου Φώτης Οψιμούλης, οι Αντιδήμαρχοι Ευαγγελία Σμυρλή, Γεωργία Τουρλούκη, Ηλίας Μαργιόλας και Χρήστος Γιαννάκης, ο βουλευτής Αργολίδας του Σύριζα Γιάννης Γκιόλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λυγουριού Ευγενία Λιούγκα, ο πολιτευτής Γιώργος Γαβρήλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και το Δήμο Επιδαύρου για τη στήριξη, τoυς Μιχάλη και Φίλιππο Καλαματιανό για την οπτικοακουστική κάλυψη, το “Studio Aisopos” για τη βιντεοσκόπηση – φωτογράφιση και το μοντάζ των βίντεο που προβλήθηκαν, το ανθοπωλείο “Χριστίνα” για το στολισμό και όσους συνέβαλαν εθελοντικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

45 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου μας, χαιρόμαστε που ως ομάδα πήραμε την απόφαση να τιμήσουμε τον πολιτιστικό μας πατέρα Γιάννη Σαρρή ”Δραγώνα” σε μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά.

Είναι τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για μας, να είμαστε συνεχιστές του δικού του οράματος ώστε ο Σύλλογός μας να παραμένει ζωντανό κύτταρο πολιτισμού στον τόπο μας!

Γιάννη σε ευχαριστούμε ! Είσαι ένας Υπέροχος Άνθρωπος ! !

Προοδευτικό Σύλλογο Λυγουριού “O Καββαδίας”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ