Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑΟ σύγχρονος τρύγος στην Νεμέα, στον μεγαλύτερο αμπελώνα των Βαλκανίων

Ο σύγχρονος τρύγος στην Νεμέα, στον μεγαλύτερο αμπελώνα των Βαλκανίων

Δύο νέοι άνθρωποι που ρίσκαραν σε μια δύσκολη εποχή (οικονομική κρίση) και πέτυχαν.

Ο Μιχάλης Πιπέρης και ο Κωνσταντίνος Καρυώτης, έχοντας το μεράκι, την αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και προσφέρουν, με ρίζες και οι ίδιοι από αγροτική οικογένεια, αφουγκράστηκαν και έπιασαν τον σωστό σφυγμό την χρονική στιγμή που έπρεπε.

Ήταν αυτοί που εξέλιξαν την χειρωνακτική εργασία του τρύγου στον μεγαλύτερο αμπελώνα των Βαλκανίων της Νεμέας σε μηχανική εργασία.
Η πρώτη μηχανή (NEW HOLLAND) ήρθε στην Νεμέα το 2010 δίνοντας στους παραγωγούς την εύκολη και γρήγορη λύση στο θέμα του τρύγου.

Μέσα από μια σειρά υπηρεσιών που προσφέρουν (το κόψιμο σταφυλιών, την μεταφορά του συνολικού όγκου της παραγωγής από το κτήμα με ιδιόκτητα φορτηγά με σιλό σε οποιοδήποτε οινοποιείο που συνεργάζεται ο παραγωγός) κατάφεραν να λύσουν πολλά προβλήματα που βασάνιζαν τον παραγωγό στην περίοδο του τρυγητού – πολέμου, όπως την εξεύρεση εργατικών χεριών την κατάλληλη ώρα που θα ήθελαν, τα υλικά που θα έπρεπε να διαθέτουν (κλούβες,τρακτέρ ή άλλο όχημα μεταφοράς της παραγωγής και χρόνο).

Έτσι φτάνοντας στο σήμερα, λίγο πριν τον τρύγο του 2020 έρχεται και η δεύτερη τρυγητική μηχανή  (PELLENC OPTIMUM) η τελευταία λέξη στον σύχρονο τρύγο, αυξάνοντας τον στόλο αλλά και τις δυνατότητες για περισσότερο όγκο κοπής στρεμμάτων σε λιγότερο χρόνο.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία όλου του team αυτά τα δέκα χρόνια είναι η εγγύηση για ακόμα καλύτερες ημέρες στην περίοδο του τρυγητού.

Σταφυλοσυλλεκτικό Συγκρότημα. Νεμέας
Μ. Πιπέρης – Κ. Καρυώτης
6976631002 – 6942570210
Λεόντιο – Νεμέα Κορινθίας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ