Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤατούλης: Ο κ. Νίκας υλοποιεί ακριβώς το πρόγραμμα μας στην Αργολίδα

Τατούλης: Ο κ. Νίκας υλοποιεί ακριβώς το πρόγραμμα μας στην Αργολίδα

Το έργο της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη παρουσίασε ο κ.Νίκας στη συνέντευξη του, τη Δευτέρα 27.7.2020 κατά την επίσκεψη του στην Αργολίδα.

Από το σύνολο των έργων που δήθεν… προετοιμάζει ο κ.Νίκας για την Αργολίδα, το μοναδικό που αφορά την δική του θητεία είναι τα 15 εκατομμύρια ευρώ που σκέφτεται να παραχωρήσει στον ΟΣΕ για την σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου-Τρίπολης και Άργους-Ναυπλίου.

Ο κ.Νίκας δηλαδή εγκαταλείπει την κοστολογημένη μελέτη και την συνεργασία της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής με τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την λειτουργία βιώσιμου τουριστικού τρένου-κρουαζιέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μελέτη αποτέλεσε αντικείμενο εργασίας σε ειδικό συμπόσιο στη Ζυρίχη με θέμα «Τρένο-Τουρισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη». Για το λόγο αυτό είχε επισκεφτεί την Πελοπόννησο ο καθηγητής Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, κ.Bernd Scholl, μία κορυφαία διεθνώς προσωπικότητα, σε θέματα σιδηροδρομικών δικτύων.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να υπάρξει σιδηροδρομική διαδρομή σύνδεσης της Κορίνθου με την Αρχαία Ολυμπία, δημιουργώντας μία διαδρομή, εξαιρετικού πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος, η οποία θα αποτελούσε ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για την προσέλκυση τουριστών.

Ο κ.Νίκας αγνοώντας όλη αυτήν την πρωτοποριακή συνεργασία και χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίζει να εκχωρήσει πόρους από το ΠΕΠ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) 15 εκατομμύρια ευρώ για να «σφυρίξει» όπως λέει χαρακτηριστικά το τρένο στο Ναύπλιο το 2021.
Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται οι ιδέες και η νοοτροπία του κ.Νίκα έχουν μείνει στην εποχή που τα τρένα κινούνταν με «κάρβουνο» και «σφύριζαν».

Το μόνο που έχει καταφέρει ο κ. Περιφερειάρχης έντεκα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είναι να υποβαθμίζει καθημερινά το ισχυρό προφίλ που είχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και να οδηγεί την Πελοπόννησο στο μαρασμό και τη μιζέρια.

Το σύνολο των υπόλοιπων έργων που ανακοίνωσε ο κ.Νίκας όπως οδικοί άξονες, υποδομές άρδευσης, αθλητικά έργα κ.τ.λ. είναι έργα που έχουν σχεδιαστεί, προγραμματιστεί, ωριμάσει, ενταχθεί και έχουν εξασφαλίσει πόρους από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ