Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κορινθία - Τεράστια η περιβαλλοντική και οικονομική...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κορινθία – Τεράστια η περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή …(28 Φωτό)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου, για δεύτερη ημέρα, να καίει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Τετάρτη στις Κεγχρεές.

Ο εξαιρετικά δυνατός άνεμος δυσχεραίνει το έργο των ισχυρότατων πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν, Συνολικά επιχειρούν 268 πυροσβέστες, 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., 10 Ε/Π και 10 Α/Φ. Για τον συντονισμό από αέρος επιχειρούν δύο (2) Ε/Π του Π.Σ. και ένα (1) Ε/Π της ΕΛ.ΑΣ. Συνδρομή παρέχουν: δύο (2) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη, η φωτιά συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Από τη φωτιά έχουν γίνει ζημιές σε σπίτια, ωστόσο δεν έχει αρχίσει ακόμα η καταγραφή τους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ