Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΕκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές - Αγώνας να μην φτάσει στο...

Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές – Αγώνας να μην φτάσει στο δάσος του Σοφικού (βίντεο)

Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές-Εκκενώνονται οικισμοί-Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί η Μονή Θεράποντος

Στην εκκένωση κατασκήνωσης στην περιοχή Σοφικό και της κοινότητας Ντράσα, προχώρησαν, για προληπτικούς λόγους, οι αρχές στην Κορινθία, όπως ανέφερε σ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, διότι, όπως εξήγησε, «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Επίσης, όπως ανέφερε ο δήμαρχος «παρ’ ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».
Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την φωτιά στον νομό Κορινθίας, η Κατασκήνωση αποφάσισε την προληπτική εκκένωση της κατασκήνωσης και την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επχιχειρούν 268 πυρισβέστες και 61 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο, επτά ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Η πυρκαγιά έχει μέτωπο 30 χιλιομέτρων με δεκάδες εστίες. Παράλληλα, η συνεχόμενη αλλαγή των ανέμων δυσχεραίνουν κατά πολύ την προσπάθεια οριοθέτησής της.

Παει προς σοφικο.. Σωστα?? Εχει σπαράξει η καρδιά μου… Τα εναερια δε σταματάνε και η κατάσταση εχει χειροτέρεψει…. Τους λυπάται η ψυχη μας……

Gepostet von Dionisoula Tsetsi am Donnerstag, 23. Juli 2020

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ