Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΔεν επιχειρούν πλέον στις εστίες οι επίγειες δυνάμεις, προφυλάσσουν τα σπίτια και...

Δεν επιχειρούν πλέον στις εστίες οι επίγειες δυνάμεις, προφυλάσσουν τα σπίτια και τα χωριά

Σε επιφυλακή παραμένουν πλέον οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες κατά την διάρκεια της νύχτας θα διατηρήσουν γραμμές οπισθοφυλακής, χαμηλά από το βουνό, ώστε να μην απειληθούν σπίτια και χωριά και να αποτραπεί επέκταση της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές.

Η νύχτα, οι δυνατοί άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής (που δεν επιτρέπει στις επίγειες δυνάμεις να παρέμβουν, καθώς η φωτιά εξελίσσεται στην κορυφογραμμή του βουνού) αναγκάζουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους εθελοντές και γενικότερα τα επίγεια σώματα να μην επιχειρούν, παρά να διατηρούν δυνάμεις οπισθοφυλακής, ώστε η φωτιά να μην προχωρήσει σε επικίνδυνα σημεία.

Όπως τόνισε η Πυροσβεστική, λόγω ριπών του ανέμου σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, σε όλο το μήκος της κορυφογραμμής από το Γαλατάκι μέχρι το Αλαμάνο, οι οποίες ενίοτε είναι και έντονες λόγω του πευκόφυτου αλλά και του δύσβατου της περιοχής. Επιπλέον, δεν υπάρχει καλό οδικό δίκτυο στην περιοχή, το οποίο σε ορισμένα σημεία είναι απροσπέλαστο.

Όλοι πλέον περιμένουν το πρώτο φως της ημέρας που θα δώσει τη δυνατότητα στα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα να ξεκινήσουν και πάλι την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Σε ό,τι αφορά την φιλοξενία των ανθρώπων που έχουν μείνει μακριά από τα σπίτια τους, μιλήσαμε με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, ο οποίος μας είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας έχουν τακτοποιηθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα. Οι νεότεροι παραμένουν ούτως ή άλλως σε επιφυλακή καθώς και οι ίδιοι δεν επιθυμούν να φιλοξενηθούν οπουδήποτε και μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν είχαν εναλλακτική, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία με πρωτοβουλία του δήμου.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις, ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους οι οποίοι ήδη τα παρέλαβαν.

Πηγή: korinthia.net.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ