Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Γιώργος Γεωργόπουλος για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου στην...

Ο Γιώργος Γεωργόπουλος για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου στην δίκη της “Μαύρης χήρας”

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες ενώπιον του Μικτου Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Θανάση Λάμπρου, το Δεκέμβριο του 2014, η οποία επι χρόνια απασχόλησε το πανελλήνιο.

Η κατηγορούμενη κ σύζυγος του θανόντος κρίθηκε ενοχή κ σε δεύτερο βαθμό κατά πλειοψηφία κ της επεβλήθη η ποινή της ισόβιας κάθειρξης κ στο δεύτερο βαθμό. Μετά από 18 μηνες μιας κοπιώδους κ λεπτομερέστατης ποινικής διαδικασίας το δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση του εξετάζοντας κ την κάθε πτυχή αυτής της υποθέσεως.

Επι 6 χρόνια με τον αξιότιμο συναδερφο Αλέξη Κουγια καταβάλαμε σημαντική προσπάθεια, μελετώντας την κάθε λεπτομέρεια αυτής της υπόθεσης ώστε να βοηθήσουμε το δικαστήριο να εκδόσει μια δίκαιη απόφαση σύμφωνα με την εντολή της πατρικής οικογένειας. Κ μετά από εξι χρόνια αδιάκοπου αγώνα θεωρώ ότι μαζί τα καταφέραμε.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την πατρική οικογένεια του αείμνηστου Θανάση Λάμπρου, για την τιμή που μου έκαναν να με επιλέξουν από την πρώτη ημέρα αυτής της υπόθεσης ως νομικό τους παραστάτη σε αυτή τη δύσκολη κ σκοτεινή υπόθεση. Η ψυχή του αείμνηστου Θανάση μπορεί μετά από 6 χρόνια να αναπαυθεί δικαιωμένη.

Επίσης να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους πίστεψαν ή κ δεν πίστεψαν σε εμένα σε αυτή τη δύσκολη υπόθεση, στη διάρκεια της οποίας δικονομικά είδαμε κ ακούσαμε πολλά, γιατί με βοήθησαν να γίνω καλύτερος. Τέλος, να τονίσω ότι είχα την τιμή να γνωρίσω κ να «αντιμετωπίσω» δικονομικά δυο αξιολογοτατους συναδέλφους οι οποίοι εξετέλεσαν άρτια το καθήκον τους, εκείνους της υπεράσπισης της κυρίας κατηγορούμενης, με τους οποίους σε πολιτισμένα κ νόμιμα πλαίσια δώσαμε τον αγώνα μας ο καθένας από τη δίκη του πλευρά.

Γιώργος Γεωργόπουλος

Το ΒΙΝΤΕΟ με τις δηλώσεις των δικηγόρων της δίκης της “Μαύρης χήρας” μετά την απόφαση για ισόβια κάθειρξη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ