Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜπαχ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου από τον Λεωνίδα Καβάκο παρουσία της Προέδρου...

Μπαχ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου από τον Λεωνίδα Καβάκο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευή (17/7) η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την συναυλία ορόσημο στην ιστορία του Φεστιβάλ με τον κορυφαίο βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο να ερμηνεύει έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Ήταν η πρώτη παράσταση μετά την καραντίνα και η είσοδος της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο θέατρο προκάλεσε το αυθόρμητο χειροκρότημα των θεατών.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας περίμεναν για να την συνοδέψουν στο θέατρο η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου

Η συμπλήρωση των 65 χρόνων αδιάλειπτης ιστορίας του Φεστιβάλ, που ανοίγει φέτος τα Επιδαύρια μ’ ένα γεγονός διεθνούς ακτινοβολίας!

Στις 17 Ιουλίου, ο κορυφαίος βιολονίστας, Λεωνίδας Καβάκος, στάθηκε μόνος του στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου για να ερμηνεύσει έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, σε μία συναυλία που αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία του Φεστιβάλ.

Το εμβληματικό αρχαίο θέατρο υποδέχτηκε ένα κορυφαίο μουσικό γεγονός, με μία πρόταση που διευρύνει καλλιτεχνικά το βίωμα των φεστιβαλικών χώρων, προτείνοντας μια αντισυμβατική «κατοίκησή» τους.

Η παρουσία του Καβάκου στην Επίδαυρο μας επαναφέρει στην πρωτογενή λειτουργία του Θεάτρου, ως τόπου ίασης, ανακούφισης, θεραπείας.

Στο μεγαλύτερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου, τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού, ο Λεωνίδας Καβάκος μοιράζεται μαζί μας μια σπάνια στιγμή ανάτασης, μια μουσική προσευχή στην εποχή της πανδημίας.

Μέσα σ’ αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που βιώνει η ανθρωπότητα παγκοσμίως, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στέλνει με αυτό τον τρόπο το δικό του μήνυμα ελπίδας, προσφέροντας στο κοινό μια μυσταγωγική εμπειρία.

Πρόγραμμα:

Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750)

Παρτίτα αρ. 3 για σόλο βιολί σε μι μείζονα, BWV 1006

Preludio

Loure

Gavotte en Rondeau

Menuett I

Menuett II

Bourrée

Gigue

Σονάτα για σόλο βιολί αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, BWV 1001

Adagio

Fuga (Allegro)

Siciliana

Presto

Παρτίτα αρ. 2 για σόλο βιολί σε ρε ελάσσονα, BWV 1004

Allemande

Courante

Sarabande

Gigue

Chaconne

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ