Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυλλυπητήρια του Συλλόγου Αργείων « Ο ΔΑΝΑΟΣ» για την απώλεια της Αικατερίνης...

Συλλυπητήρια του Συλλόγου Αργείων « Ο ΔΑΝΑΟΣ» για την απώλεια της Αικατερίνης Παπαοικονόμου – Κηπουργού

Σήμερα στις 15 Iουλίου του έτους 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00΄ μετά πρόσκληση του Προέδρου του κ. Σωτηρίου Κωτσοβού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αργείων « Ο ΔΑΝΑΟΣ»

στο γραφείο του μεγάρου του Συλλόγου (Αγγελή Μπόμπου, αριθ. 8 στο ΄Αργος), μετά από την θλιβερή είδηση του θανάτου του επιτίμου μέλους του και κατόχου του μεταλλίου της 100ετηρίδος του Συλλόγου μας, αλλα και εγγονής του ιδρυτού μας Χρ.Παπαοικονόμου, Αικατερίνης Παπαοικονόμου – Κηπουργού, έχοντας υπόψη την αξιόλογη εκπαιδευτική, πνευματική και πολιτιστική διαδρομή αλλα και τό εν γένει έργο της εκλιπούσης, καθώς και την ανεκτίμητη συνεισφορά της, επί σειρά ετών, στο Σύλλογο Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» ακόμη και ως τακτικής ομιλήτριας από του βήματος του,

ομόφωνα αποφασίζει:

Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Δ.Σ. στους οικείους της,
Να αναγνωστεί το παρόν κατα την εξόδιο ακολουθία &
2. Να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Τα μέλη
Σωτήριος Κωτσοβός Αναστάσιος Σκλήρης Παν. Μπαντανάς
Δημ. Καρυάμης
Βασιλική Καχριμάνη
Αντώνης Σπηλιόπουλος Δημ. Μαγκλάρας
Αγγελική Σταμέλου
Πέτρος Κωτσόπουλος
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Παν. Παπανικολάου
Μαρία Κωτσιοπούλου-
Κωστάκη

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΚΗΠΟΥΡΓΟΥ

Αικατερίνη Παπαοικονόμου – Κηπουργού, εγγονή του ιδρυτού του Συλλόγου Αργείων Ο ΔΑΝΑΟΣ Χρήστου Παπαοικονόμου , Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου (1980) και κάτοχος του μεταλλίου της 100ετηρίδος του με τιμητικό δίπλωμα(1997) .

Η Κατερίνα Παπαοικονόμου – Κηπουργού ήταν Σολίστ – Πιανίστα και Καθηγήτρια Πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, με μεταπτυχιακές μουσικές σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης. Επίσης ήταν πτυχιούχος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας. Ασχολούνταν και με τους δύο κύκλους των γνωστικών της αντικειμένων.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Νοεμβρίου του 1941, από γονείς Αργειακής καταγωγής. Πατέρας της υπήρξε ο Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω Βασίλειος Παπαοικονόμου, γυιός του Διδάκτορος – Θεολόγου Σχολάρχου Άργους και κατόπιν Ιερέως Χρήστου Παπαοικονόμου, του ιδρυτού του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός», και της Αικατερίνης το γένος Βασιλείου Μπόμπου, αδελφής των Αγγελή και Κωνσταντίνου Μπόμπου, Δημάρχων Άργους. Μητέρα της ήταν η Αγγελική το γένος Μιχαήλ Στρατοπούλου. Ο Μιχαήλ Στρατόπουλος ήταν Αργείος, εγκατεστημένος στην Αθήνα, όπου υπήρξε γνωστός επιχειρηματίας. Η ίδια υπήρξε σύζυγος του αειμνήστου Οφθαλμιάτρου Νικολάου Κηπουργού.

Η Κατερίνα Παπαοικονόμου – Κηπουργού ήταν σολίστ – πιανίστα (Α΄ Βραβείο παμψηφεί και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης) και Καθηγήτρια Πιανου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, με μεταπτυχιακές μουσικές σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης. Το 1968 συμμετείχε στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Vianna da Motta στη Λισσαβώνα, όπου και διακρίθηκε μεταξύ 86 διαγωνιζομένων, επίσης είναι πτυχιούχος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται και με τους δύο κύκλους των γνωστικών της αντικειμένων.

Ως πιανίστα, εκτός του διδακτικού της έργου, είχε πολλές και συνεχείς εμφανίσεις σε συναυλίες και σε ρεσιτάλ στην Αθήνα και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, ήταν σολίστ της ΕΡΤ και είχε συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατικη Ορχηστρα Θεσσαλονίκης και την Ορχηστρα της Φιλικής Εταιρείας Επιστημόνων – Καλλιτεχνών, της οποίας είναι τακτικο μέλος. Ίδρυσε και διηύθυνε επί διετία το Παράρτημα του Εθνικού Ωδείου της Νέας Φιλαδελφείας. Έχει εγγράψει δύο δίσκους μακράς διαρκείας με κλασική μουσική.

Ως επιστήμων δημοσίευσε άρθρα σε περιοδικά και έδωσε διαλέξεις ιστορικού – αρχαιολογικού και μουσικού περιεχομένου, μεταξύ άλλων φορέων και στον Συλλογο Αργείων Ο ΔΑΝΑΟΣ , τον οποίο και συνέδραμε πολλαπλά στο πολιτιστικό και ιστορικό έργο του . Επί πολλά έτη μελέτησε τη μουσική των Αρχαίων Ελλήνων και μετά από σειρά σχετικών διαλέξεων δημοσίευσε το 1997 σύντομο βιβλίο με τίτλο «Η Μουσική στην Αρχαία Ελλάδα», από τις εκδόσεις Γεωργιάδη,που επανεκδόθηκε πλουσιώτερο το 2007 & το οποίο ήδη έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από Έλληνες και ξένους ειδικούς, καθώς και το βιβλίο «η συμβολή του αρχαίου Αργους στην ανάπτυξη της μουσικής» το 2011.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ