Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓκιόλας: «Δέκα μήνες γίνονται παρατυπίες και πραξικοπήματα στην προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο»

Γκιόλας: «Δέκα μήνες γίνονται παρατυπίες και πραξικοπήματα στην προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο»

Έχουν γίνει «πραξικοπήματα», παρανομίες, παρατυπίες, κατά την 10μηνη πορεία της προκαταρκτικής ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής.

Επιστέγασμα των παρανομιών και παρατυπιών στην επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο ήταν ότι ΝΔ-ΚΙΝΑΛΛ δεν ζήτησαν καν γνώση του πορίσματος για τις μηνύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου κατά της εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη και των βοηθών της, είπε το μέλος της και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Καθώς πέφτει η αυλαία των πορισμάτων και η πλειοψηφία προχωρά για να φέρει στην Ολομέλεια την παραπομπή Δ. Παπαγγελόπουλου, το «κατηγορητήριο» περιλαμβάνει αδικήματα στα οποία εμφανίζεται ως ηθικός αυτουργός σε κακουργηματικές πράξεις (κατάχρηση εξουσίας, δωροληψίες υπαλλήλων, εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας, κτλ.), για τις οποίες δεν υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί, όχι μόνο δεν αναφέρουν όνομα φυσικών αυτουργών, δεν περιγράφουν καν στην σύνταξη του «κατηγορητηρίου» τις πράξεις που ο άνθρωπος έπρεπε να αποδείξει ότι δεν έκανε, είπε ο κ. Γκιόλας.

  Τέτοιο πράγμα στην ποινική διαδικασία, στην ποινική δικονομία δεν υπάρχει, όταν καλείς κάποιον και ζητάς εξηγήσεις για κάποιες «παραβάσεις», πρέπει να του πεις ποιες είναι αυτές, σε τι συνίστανται, πότε διεπράχθησαν, πού και από ποια πρόσωπα. Αλλά όλα γίνονταν στην σφαίρα της εικασίας, να μαντέψει, να… διαβάσει τον καφέ για να καταλάβει γιατί διώκεται, όπως είπε χαρακτηριστικά. Έχουν γίνει «πραξικοπήματα», παρανομίες, παρατυπίες, κατά την 10μηνη πορεία της προκαταρκτικής επιτροπής, σημείωσε, αναφέροντας τα σημαντικότερα:

– αποβολή δύο μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη)

– προσπάθεια παράνομης αποκάλυψης προστατευόμενων μαρτύρων

– εξέταση μαρτύρων για αλλότρια θέματα (Αθανασίου, Μιωνής, κτλ.) για πράξεις που δεν περιγράφονταν στο αρχικό «κατηγορητήριο»

– προσπάθεια κλήσης μη πολιτικών προσώπων για ανωμοτί εξέταση από την ίδια την επιτροπή, κάτι που ρητά απαγορεύει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας

– καμία αναφορά σε πραγματικά περιστατικά και καμία εξέταση ουσιαστικού μάρτυρα που πρότεινε ο Δ. Παπαγγελόπουλος

– κανένας χρόνος προετοιμασίας, όταν υπήρχαν 230.000 σελίδες υλικού

– παράλληλη ποινική διαδικασία εις βάρος της κας Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων βάσει των μηνύσεων Σαμαρά-Βενιζέλου.

  Ακούστε όλη την  συνέντευξη του βουλευτή Αργολίδας, στο ηχητικό:

https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-16-2020-687250000

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ