Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ενημερώνει για τις επανασυνδέσεις παροχών Ηλεκτρικού ρεύματος

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ενημερώνει για τις επανασυνδέσεις παροχών Ηλεκτρικού ρεύματος

Σύμφωνα με το άρθρο 36 του ν.4508/2017 – ΦΕΚ Τεύχος Α’ 200/22.12.2017 έχει συσταθεί ειδικός λογαριασμός για την επανασύνδεση παροχών Ηλεκτρικού ρεύματος με διαχειριστή τον διαχειριστή Ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

2. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, η αρμοδιότητα εξέτασης των αιτημάτων επανασύνδεσης έχει εκχωρηθεί στην αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα σε επιτροπές που αποτελούνται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

3. Οι εν λόγω επιτροπές αξιολογούν την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων, και χορηγούν το ειδικό βοήθημα εφόσον η αποσύνδεση αφορά την κύρια κατοικία, η οποίαπρέπει να έχει γίνει έως τις 30 Απριλίου 2020,με κοινή απόφαση που υπογράφουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς και ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.
4. Μετά από σωρεία παραπόνων για διακοπές παροχής ρεύματος σε καταναλωτές-οι οποίοι εν πολλοίς είναι και δικαιούχοι επιδόματος αλληλεγγύης- τόσο από την ΔΕΗ, όσο και από τις λοιπές εταιρείες παροχής ρεύματος, διαπιστώσαμε ότι όλοι οι δήμοι της Κορινθίας δεν έχουν προχωρήσει στην επανασύσταση των παραπάνω επιτροπών, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο οι καταναλωτές.

5. Μετά την άνω διαπίστωση παρεμβήκαμε άμεσα προς όλους τους δημάρχους της Κορινθίας καθώς και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας ώστε να επανασυσταθούν άμεσα οι παραπάνω επιτροπές και πάψουν να ταλαιπωρούνται χωρίς ουσιαστικό λόγο οι καταναλωτές που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των  εφαρμοζόμενων πολιτικών στον τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος αδυνατούν να πληρώσουν την κατανάλωση του ρεύματος τους.
6. Ελπίζουμε ότι οι δήμαρχοι της Κορινθίας θα ενεργήσουν άμεσα και για τη δυνατότητα που είχαν και την οποία ελάχιστα αξιοποίησαν.

Κόρινθος 14/7/2020

Με εξουσιοδότηση ΔΣ
Ο γραμματέας
Αναστάσιος Μηλιώτης

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ