Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΠόρος: Έναρξη ισχύος θερινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και συγκοινωνιών

Πόρος: Έναρξη ισχύος θερινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και συγκοινωνιών

Σε εφαρμογή τίθενται από την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 οι έκτακτες και οι ετήσιες θερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή οδό του Πόρου.

Ειδικότερα:
Από Νέο Δυτ. Λιμάνι έως πιάτσα ταξί απαγορεύεται η κυκλοφορία από 20:00 έως 01:00.

Από ταξί έως πλ. Σολομωνίδη δημιουργείται πεζόδρομος, στην παραλιακή πλευρά του οποίου θα υπάρχει διάδρομος πλάτους 3,5μ, όπου επιτρέπεται η προσεκτική διέλευση οχημάτων μόνο από 07:00 έως 11:00 και από 17:00 έως 19:00, καθώς και η κίνηση εξαιρούμενων οχημάτων (κατεύθυνση μόνο προς Πούντα). Στην πλευρά του πεζοδρόμου προς την μεριά των κτηρίων θα αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων εστίασης.

Και στις δύο ανωτέρω Ζώνες απαγορεύεται όλο το 24ωρο η είσοδος και κυκλοφορία πούλμαν, λεωφορείων και φορτηγών άνω του ενός άξονα και μεικτού βάρους 16τ.

Και στις δύο ανωτέρω Ζώνες επιτρέπεται τροφοδοσία καταστημάτων μόνο από 07:00 έως 11:00 και από 17:00 έως 19:00 και μόνο από οχήματα που δεν απαγορεύεται η είσοδός τους.

Στάθμευση: 1) απαγορεύεται η στάθμευση από Σινεμά έως πλ. Σολομωνίδη, 2) επιτρέπεται η στάθμευση δικύκλων από οικία Χαραμή έως Τράπεζα Πειραιώς, 3) στο parking της δημοτικής αγοράς και στις εσοχές στην περιοχή της Πούντας επιτρέπεται μόνο η ολιγόλεπτη στάση οχημάτων και η στάθμευση μόνο οχημάτων μονίμων κατοίκων και ΑΜΕΑ.

Εξαιρέσεις (κατόπιν άδειας από τον Δήμο): 1) οχήματα εκτάκτου ανάγκης (χωρίς άδεια), 2) λεωφορείο δημοτικής συγκοινωνίας, 3) οχήματα μονίμων κατοίκων α΄ παραλιακού τετραγώνου (απαιτείται βεβαίωση μονίμου κατοικίας),

4) οχήματα ΑΜΕΑ που διαθέτουν «δελτίο στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ», 5) προσωπικό κρίσιμων τεχνικών υποδομών του Δήμου και ΔΛΤ, 6) ιατροί και φαρμακοποιοί που λειτουργούν ιατρείο/φαρμακείο εντός των Ζωνών, 7) μίνι βαν ξενοδοχείων και delivery εστίασης μόνο έως πιάτσα ταξί,

8) delivery εστίασης καταστημάτων που λειτουργούν αποκλειστικά ως σουβλατζίδικα και πιτσαρίες ή έχουν δυνατότητα ανάπτυξης έως 10 καρεκλών και βρίσκονται από πιάτσα ταξί έως πλ. Σολομωνίδη, 9) επαγγελματικά οχήματα για διάστημα μισής ώρας για έκτακτες περιπτώσεις αναγκαίων διελεύσεων που συναρτώνται με τροφοδοσία ή διανομές προϊόντων.

Διευκρινίσεις: 1) Οι απαγορεύσεις για τα δίκυκλα ισχύουν και για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, 2) Οι απαγορεύσεις για τα Ι.Χ. ισχύουν και για τα οχήματα τύπου γουρούνας.


Τέλος, σημειώνεται ότι τις ώρες της απαγόρευσης διέλευσης προς το κέντρο θα λειτουργεί το λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας (11:00–16:00 για όλους και 19:00–24:00 μόνο για ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 και κάτω των 10 ετών & συνοδούς αυτών), ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και δρομολόγια λέμβων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ