Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Τοποθετήθηκε προστατευτικός κλωβός γύρω από την φωλιά της Caretta – Carreta...

Ναύπλιο: Τοποθετήθηκε προστατευτικός κλωβός γύρω από την φωλιά της Caretta – Carreta στην παραλία της Καραθώνας

Ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού Τουρισμού και Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα η ομάδα περιβάλλοντος του,

δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και περιβαλλοντική ευαισθησία, για την προστασία του οικοσυστήματος της Καραθώνας , ήρθε σε επαφή με τον αντιδήμαρχο κύριο Λέντζο, προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν της 8ης Ιουνίου, το οποίο αφορά τη δραστηριοποίηση για τη φωλιά της Caretta – Carreta στην παραλία της Καραθώνας.

Ο κύριος Λέντζος , μας ενημέρωσε για την άμεση κινητοποίηση του Δήμου σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο και τον Σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων».

Με υπόδειξη του συλλόγου «Αρχέλων» τοποθετήθηκε προστατευτικός κλωβός, γύρω από τον χώρο της φωλιάς, οριοθετήθηκαν οι αποστάσεις από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα της ακτής , καθώς και η δίοδος η οποία θα δώσει την ασφαλή κατεύθυνση στα μικρά χελωνάκια όταν γεννηθούν. Ενημερώθηκε επίσης, ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή για τα μέτρα που έχουν παρθεί, ο οποίος απομάκρυνε τα ομπρελοκαθίσματα του από τον κλωβό που βρίσκεται η φωλιά όσο χρειάζεται, με υπόδειξη του Δήμου.

Επιπλέον, έχει δρομολογηθεί η διακοπή της λειτουργίας του δημοτικού φωτισμού στο συγκεκριμένο σημείο κατά την 50η έως την 70η μέρα της επώασης, που τα νεογέννητα χελωνάκια θα κατευθυνθούν από τη φωλιά στη θάλασσα.

Σε καθημερινή βάση ο χώρος της φωλιάς και η περίφραξη του, βρίσκεται σε παρακολούθηση ώστε οποιαδήποτε φθορά έρθει στην αντίληψη μας, να επέμβουμε εγκαίρως.

Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού Τουρισμού και Περιβάλλοντος

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ