Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Ανδρέας Ξανθός ( πρ.Υπουργός Υγείας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ) και οι Σταμάτης Βαρδαρός (πρ.Γ.Γ.του Υπουργείου, Επιστημονικός Συντονιστής του Τομέα Υγείας της Κ.Ο.) και Γιώργος Γιαννόπουλος (πρ.Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ,στέλεχος του Τμήματος Υγείας).
Στη περιοδεία συμμετείχαν ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Γκιόλας, μέλη του Τοπικού Τμήματος Υγείας ( Π.Νικολαράκος, Δ.Παπαδημόπουλος, Σ.Τσετσέκος,Μ.Συρίγας, Δ.Δημάκης) και στελέχη του κόμματος (Γ.Γαβρήλος, Γ.Σαρρής, Β.Δεβελέκος).
Στις 2 Νοσ/κες μονάδες Αργους και Ναυπλίου έγινε διεξοδική συζήτηση με τη Διοίκηση και τα Σωματεία των Εργαζομένων πάνω στα φλέγοντα προβλήματα υποδομής και προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού),της ανάγκης προκήρυξης μόνιμων θέσεων και της άκρως επίκαιρης διαμόρφωσης νέου Οργανισμού, καθώς και της ένταξης όλου του προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά. Συζητήθηκε επίσης η αναδιοργάνωση και στελέχωση του ΤΕΠ Αργους και η ανάγκη ολοήμερης λειτουργίας 30 μέρες το μήνα (πράγμα στο οποίο συμφωνεί και η τωρινή Διοίκηση), και η λειτουργία του Τμήματος Αξονικού Τομογράφου στο Ναύπλιο (που μεταφέρθηκε εκεί από τη προηγούμενη Δ/ση).
Ο Α.Ξανθός έκανε εκτεταμένο απολογισμό της κυβερνητικής θητείας και τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης του θέματος της λειτουργίας των 2 Νοσ/μείων ξεκινώντας από τις ανάγκες της κοινωνίας (και όχι από τοπικιστικές αφετηρίες) ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση.
Στα Κέντρα Υγείας Αργους και Ναυπλίου, στη συνάντηση με τους Διευθυντές και τους εργαζόμενους, συζητήθηκε το ζήτημα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, ιατρικού (κυρίως) αλλά και νοσηλευτικού, που οξύνεται από τις απαράδεκτες μετακινήσεις του προς τα 2 Νοσ/μεία και το ΚΥ Κρανιδίου για τη κάλυψη των ελλείψεων (κατά τη περίοδο της πανδημίας αλλά και τώρα).
Στο Κέντρο Υγείας του Λυγουριού, τέθηκε και πάλι από τους γιατρούς και τους εργαζόμενους το θέμα των μετακινήσεων του προσωπικού και η επιτακτική ανάγκη κάλυψης των ελλείψεων.
Στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, που διαθέτει μεγάλη υλικοτεχνική υποδομή αλλά έχει τραγική έλλειψη σε προσωπικό (κυρίως ιατρικό),ο Διευθυντής υπενθύμισε οτι στην έξαρση της επιδημίας (κατάσταση που οξύνθηκε από την ύπαρξη της μεταναστευτικής δομής) παρά τις υποσχέσεις για ενίσχυση η κρίση αντιμετωπίστηκε αποκλειστικά με “ίδιες δυνάμεις”,καθώς δεν υπήρξε προσέλευση για τις 8 θέσεις επικουρικών που είχαν ανακοινωθεί από την 6η ΥΠΕ για τη κάλυψη των αναγκών.
Από τη πλευρά του το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σαφές στους εκπροσώπους όλων των δομών ότι το κόμμα θα συμβάλλει με κάθε τρόπο, από τη θέση σήμερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη στήριξη κάθε μέτρου που θα ενδυναμώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ( ιδιαίτερα τις κρίσιμες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας) και θα προωθεί τα ώριμα και δίκαια αιτήματα για τα οποία αγωνίζεται το προσωπικό που το υπηρετεί με θάρρος και αυταπάρνηση .