Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Το σύγχρονο Μουσείο του Άργους γίνεται με "σπρώξιμο" Διδασκάλου πραγματικότητα

Αργολίδα: Το σύγχρονο Μουσείο του Άργους γίνεται με “σπρώξιμο” Διδασκάλου πραγματικότητα

Ένα μεγάλο έργο που δυστυχώς για χρόνια δεν έχει εκτελεστεί είναι αυτό του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους. Ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος δεν έχει σταματήσει να φωνάζει όλα αυτά τα χρόνια για την αναγκαιότητα , αλλά και την υποχρέωση όλων μας προς το παρελθόν του Άργους η πόλη να έχει το δικό της σύγχρονο Μουσείο. Οι προσπάθειες και οι υποσχέσεις αυτή την φορά υλοποιούνται. Η ύπαρξη ενός συντοπίτη μας στην καίρια θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν ο μοχλός για να μπει μπροστά το όνειρο όλων των Αργείων.

Ο Γιώργος Διδασκάλου με τον χαμηλό του τόνο , αλλά και με την σκληρή του δουλειά υλοποιεί αυτά που η Αργολίδα δικαιούται και στην πόλη του Άργους, και στην πόλη του Ναυπλίου και σε οποιαδήποτε άλλο σημείο της Αργολίδας απαιτείται. Έγραψε ο Γιώργος  Διδασκάλου:

Μετά και την υπογραφή της απόφασης (ΑΔΑΜ: 20AWRD006976386) κατακύρωσης από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού του αποτελέσματος του ηλεκτρονικού διαγωνισμού και την ανάθεση του έργου «Οικοδομικές και Η/Μ εργασίες εκσυγχρονισμού Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους» ολοκληρώνεται ένα πάγιο αίτημα των Αργολιδέων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Μουσείου του Άργους με στόχο τόσο τη φιλοξενία των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής, όσο και τη σύγχρονη βιωματική παρουσίασή τους στον επισκέπτη.

Σύμφωνα με το συνολικό Τεχνικό Δελτίο Πράξης, προϋπολογισμού 5.000.000€, με τον εκσυγχρονισμό του αναδιατάσσονται οι λειτουργίες του μουσείου, με εκδοτήρια εισιτηρίων, εκθεσιακούς χώρους, χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χώρο πολυμέσων, αποθήκες αρχαιολογικών ευρημάτων, εργαστήρια συντήρησης. Το έργο θα εκτελεστεί υπό την επίβλεψη και παρακολούθηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Mουσείο του Άργους θα αποτελεί το στολίδι της πόλης και βασικό σημείο ανάδειξης της αργολικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ