Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου για τις Θερινές Εκπτώσεις 2020

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου για τις Θερινές Εκπτώσεις 2020

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις βρίσκονται προ των Πυλών και ήδη στα περισσότερα καταστήματα ισχύει καθεστώς προσφορών.

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2020 θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου.

Λίγο πριν τις μεγάλες εκπτώσεις το καλοκαιριού κάνουμε μια λίστα με όλα τα απαραίτητα για τις διακοπές μας και όχι μόνο, που μπορούμε να αποκτήσουμε σε χαμηλότερες τιμές στα καταστήματα της πόλης μας συνδυάζοντας αγορές και διακοπές μαζί.

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου καλεί το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει την τοπική αγορά στηρίζοντας όλους εμάς που μένουμε εδώ. Δεν ξεχνάμε πως τα χρήματα που καταναλώνουμε στις τοπικές μας επιχειρήσεις παραμένουν και «κινούνται» στην πόλη μας!

Η αγορά της πόλης του Ναυπλίου είναι από τις μεγαλύτερες του Νομού και προσφέρει στον καταναλωτή ότι καλύτερο υπάρχει. Άλλωστε τα προϊόντα και οι υπηρεσίες κατατάσσονται σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, με πλούσια ποικιλία και υψηλή ποιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου , με την απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου και με αριθμό πρακτικού 296 /8-4-2019, προτείνει να παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΑ τα Εμπορικά Καταστήματα τις Κυριακές των Τακτικών Εκπτωτικών Περιόδων. Εάν κάποιο κατάστημα επιθυμεί, μπορεί να είναι ανοιχτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 εφ’ όσον ο Νόμος το επιτρέπει.
Σε ότι αφορά τις συνθήκες λειτουργίας των καταστημάτων, αυτές ορίζονται συνεχώς με Υπουργικές Αποφάσεις (τελευταία Απόφαση η Δ1α/ΓΠ. οικ. 40381/27-6-2020 – ΦΕΚ 2601Β΄), που καθορίζουν ρητά τους περιορισμούς και τους κανόνες τήρησης των αποστάσεων. Ειδικά σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις των εμπορικών επιχειρήσεων, ισχύουν τα παρακάτω:

Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να διασφαλίζονται, κατά την προσέλευση των  καταναλωτών, οι ακόλουθες αποστάσεις:
Έως 20 τμ. – 4 άτομα.
Από 20 τμ. έως 100 τμ. – 4 άτομα + ένα άτομο ανά 10 τμ. για την επιφάνεια άνω των  20 τμ. και έως τα 100 τμ.
Άνω των 100 τμ. – 12 άτομα + ένα άτομο ανά 15 τμ. για την επιφάνεια άνω των 100 τμ.
Άνω των 300 τμ. – 1 άτομο ανά 10 τμ. ανά όροφο.
Εντός όλων των καταστημάτων τηρείται ο κανόνας της απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου του ενός ατόμου από το άλλο.

Για τα σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων γενικά, παραμένει ο περιορισμός του 1 ατόμου ανά 15 τμ., της ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και η διασφάλιση του μη σχηματισμού ουράς άνω των 5 επισκεπτών. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για το προσωπικό που διαχειρίζεται μη τυποποιημένα τρόφιμα.
Η χρήση μάσκας στα μικρά καταστήματα παραμένει προαιρετική, αλλά συνιστάται στους καταστηματάρχες να προτρέπουν τους πελάτες τους και τους εργαζόμενους τους, ώστε να φορούν μάσκες και να απολυμαίνουν τακτικά τα χέρια τους.
Στους ανελκυστήρες, η πληρότητα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40%.

Μένουμε ασφαλείς και τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα!
Σας ευχόμαστε πολλές και καλές αγορές!!!

Ψωνίζουμε στη πόλη μας ! Στηρίζουμε την Τοπική Κοινωνία!

Εκ του ΔΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ