Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜαλτέζος: 'Εχουμε αγκαλιάσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον αγώνα που δίνει...

Μαλτέζος: ‘Εχουμε αγκαλιάσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον αγώνα που δίνει καθημερινά

Στο Ναύπλιο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Ιουλίου, η διοργάνωση εθελοντικής δράσης που ξεκίνησε το Σάββατο 4 Ιουλίου στο Άργος και η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η δράση αυτή στην Αργολίδα υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος, του Δήμου Άργους – Μυκηνών και του Δήμου Ναυπλιέων, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδος.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος πραγματοποιήθηκε με τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας, στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στoν χώρο βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Η Μονάδα αυτή μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Μας προξένησε ιδιαίτερη ικανοποίηση, ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη στην πρωτοβουλία αυτή – και στις δυο πόλεις – σημάδι ενθαρρυντικό ότι ο κόσμος ειδικά μετά την περιπέτεια του κορωνοιού δείχνει ενδιαφέρον για να βοηθήσει το διπλανό του.

Εντυπωσιάστηκα από την κινητή μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», η οποία είναι μια μονάδα με μεγάλες τεχνικές δυνατότητες, πανάκριβη στην αγορά της, η οποια έχει καλυφθεί εξ ολοκλήρου από χορηγίες. Αυτό το στοιχείο από μόνο του δείχνει πόσο έχουμε πιστέψει όλοι μας και έχουμε αγκαλιάσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον αγώνα που δίνει καθημερινά.

Γιάννης Μαλτέζος

Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

σχετικό βίντεο Διήμερη δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Άργος και στο Ναύπλιο

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ