Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήO CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...Κολοκυθάκια τραγανά με κουρκούτι συνοδευμένα με ταραμοσαλάτα ... εξαιρετικό νηστίσιμο ορεκτικό

Κολοκυθάκια τραγανά με κουρκούτι συνοδευμένα με ταραμοσαλάτα … εξαιρετικό νηστίσιμο ορεκτικό

Τραγανός πειρασμός για να απολαύσουμε, αλλά και το εξαιρετικό νηστίσιμο ορεκτικό συνοδευμένα με μια υπέροχη ταραμοσαλάτα,

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ!!!
3-4 τρυφερά κολοκυθάκια,
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα,
ανθό αλατιού για να αλατίσουμε τα κολοκυθάκια μας

ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ (ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ) ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ!!!
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι,
1 φλιτζάνι του τσαγιού κορν φλάουερ,
1 και λίγο ακόμη φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα παγωμένη, αλάτι,
πιπέρι .
Μπορούμε να αρωματίσουμε το χυλό με ρίγανη ή θυμάρι αν θέλουμε Για περισσότερο χρώμα 1 κ .γ . πελτέ ντομάτας.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στα δυο… και μετά σε φέτες.. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σταθούν για 2 με 3 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΛΟ: ΛΕΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ.
Για να έχουμε επιτυχία στο χυλό το πρώτο μυστικό μας….. κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουερ.
Το δεύτερο μυστικό μας…. Η μπύρα θα είναι πολύ παγωμένη και χωρίς αφρό
Αδειάζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ., ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και προσθέτουμε σιγά- σιγά το ένα φλιτζάνι μπύρα Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και προσθέτουμε σιγά- σιγά και την υπόλοιπη μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό αλλά όχι πολύ σφιχτό. Ο χυλός δεν πρέπει να έχει σβόλους. Προσθέτουμε τον πελτέ ή τα μυρωδικά και τον χτυπάμε λίγο με το σύρμα.. Πρέπει να έχουμε ένα παχύρευστο αφράτο χυλό . Τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για μία ώρα τουλαχιστον…

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!!
Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα απλώνουμε σε μια πετσέτα. Τα στεγνώνουμε πολύ καλά… Δεν πρέπει να έχουν νερά.
Βάζουμε το αραβοσιτέλαιο σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, βουτάμε μία -μία φέτα από τα κολοκυθάκια μας στο χυλό και τα ρίχνουμε στο τηγάνι .Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση με το που ολοκληρώνεται η διαδικασία, να είναι τραγανά και ζεστά (αν και διατηρούνται τραγανά για αρκετή ώρα).

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΜΑΣ.
140 γρ. λευκό ταραμά
250 -280 γρ. μπαγιάτικο , ζυμωτό ψωμί ολικής άλεσης (αφαιρούμε την κόρα)
Χυμός από 1- 2 λεμόνια
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
150 ml περίπου (75ml ελαιόλαδο και 75 ml πολύ καλό αραβοσιτέλαιο).

ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ!!…
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και το βάζουμε για λίγη ώρα σε ένα μπολ με νερό να μουσκέψει. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το ψωμί και το βάζουμε στο μπλέντερ που θα χτυπήσουμε την ταραμοσαλάτα μας. Βάζουμε μέσα και το κρεμμύδι και χτυπάμε για 2 λεπτά μαζί το ψωμί με το κρεμμύδι ώστε να πολτοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τον ταραμά το χυμό από το ένα λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά .

Αρχίζουμε να ρίχνουμε εναλλάξ το ελαιόλαδο με το αραβοσιτέλαιο κουταλιά –κουταλιά με ένα κουτάλι της σούπας έτσι ώστε να το απορροφά η ταραμοσαλάτα μας συνεχίζοντας το χτύπημα και στη συνέχεια να ρίχνουμε την επόμενη κουταλιά ( όπως ακριβώς κάνουμε στη μαγιονέζα) μέχρι να σχηματιστεί μια αλοιφή… Ελέγχουμε εάν θέλει και άλλο χυμό λεμονιού..

Εάν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμη και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμη!!!! Τη σερβίρουμε και την γαρνίρουμε με ελιές και μαϊντανό ή άνηθο.

 

πηγή mageirikhkaisuntages.blogspot.com

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ