Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔιήμερη δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Άργος και στο Ναύπλιο

Διήμερη δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Άργος και στο Ναύπλιο

Διήμερη δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Άργος και στο Ναύπλιο, 4 & 5 Ιουλίου 2020

Το Σάββατο 4 Ιουλίου από τις 09:30 έως 12:30 στο Άργος (Πλατεία Αγ. Πέτρου) και την Κυριακή 5 Ιουλίου από τις 09:30 έως 12:30 στο Ναύπλιο (Πλατεία Φιλελλήνων), θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Αργολίδα παίρνει τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η δράση στην Αργολίδα υλοποιείται υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος, του Δήμου Άργους – Μυκηνών και του Δήμου Ναυπλιέων, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδος.

Πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Ολυμπιακού Άργους, με την καθοδήγηση του Προέδρου της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Σπάρτης κ. Νικολάου Πανταζόπουλου και με την πολύτιμη υποστήριξη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδος, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Άργους και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου.

Προτεραιότητα όλων είναι η εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, παρακαλούμε να καλέσουν στο 6909591247 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί με τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας, στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στoν χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ