Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: "Ζούμε ανυπεράσπιστοι με τον φόβο μην καούμε..."

Ναύπλιο: “Ζούμε ανυπεράσπιστοι με τον φόβο μην καούμε…”

Μετά από επικοινωνία με τον Μητροσύλη Νίκο, ο οποίος κατοικεί πολύ κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η σημερινή φωτιά και ήταν ο πρώτος που ειδοποίησε την Πυροσβεστική και βρέθηκε αμέσως στο σημείο που καιγόταν, μας ενημέρωσε για το μακροχρόνιο πρόβλημα στο ρέμα ανάμεσα Παναρίτι και Αγία Τριάδα.

“Δυστυχώς, σήμερα συνέβη αυτό που ήταν φυσικό επακόλουθο να συμβεί. Η παντελής αδιαφορία των υπευθύνων να λύσουν ένα πρόβλημα που χρονίζει αλλά και η απαράδεκτη συμπεριφορά πολλών ασυνείδητων που πετάνε ότι θέλουν στο σημείο αυτό, έφερε το σημερινό συμβάν.

Δεν είναι το μόνο σημείο που πετάνε σκουπίδια και άλλα άχρηστα -και εύφλεκτα- υλικά. Πολύ φοβάμαι, ότι θα ξανασυμβεί, όσο οι θερμοκρασίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Είναι κρίμα.

Σήμερα κάηκαν δεκάδες δέντρα, παρά το γεγονός ότι η σύζυγός μου αντέδρασε πολύ γρήγορα μόλις άκουσε μια δυνατή έκρηξη, είδε τον καπνό και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.
Ο,τι προλάβαμε, το σώσαμε..

Την επόμενη φορά, ποιος εγγυάται ότι θα το αντιληφθούμε πάλι έγκαιρα; Το σπίτι μας, βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από το ρέμα. Δεν μπορούμε να ζούμε με το φόβο. Αν δεν γίνει κι αυτή τη φορά τίποτα, ίσως θα πρέπει να κινηθώ νομικά…”

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ