Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας καλεί τα μέλη του στο συλλαλητήριο στην Τρίπολη

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας καλεί τα μέλη του στο συλλαλητήριο στην Τρίπολη

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας, πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει σύσκεψη με μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής των Φιχτίων-Μυκηνών

την Κυριακή 14 Ιούνη, στα Φίχτια, για μία σειρά ζητήματα που αφορούν τη περιοχή, όπως το πρόβλημα της λειψυδρίας (νερό του Αναβάλλου), για την καταστροφή στην καρπόδεση διαφόρων καλλιεργειών από τον καύσωνα του Μάη και για το ζήτημα του κόμβου Φίχτι-Μυκήνες του δρόμου των αρχαιοτήτων, που γίνονται συνεχώς θανατηφόρα ατυχήματα.

Πάνω σε αυτά, κάλεσε τους αγρότες της περιοχής, να οργανώσουν και να παλέψουν με αγωνιστικούς τρόπους ώστε να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα που βάζουν εμπόδια στην συνέχιση της παράγωγης αλλά και στην ζωή του αγρότη της περιοχής.

Για ζήτημα του κόμβου, στη συνέλευση των τοπικών συμβούλιων και συλλόγων της περιοχής που έγινε την Πέμπτη 18 Ιουνίου, αποφασίστηκε να γίνει μια ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 21 Ιούνη, όπου θα καλούνταν οι κάτοικοι όλης της περιοχής. Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε το Σάββατο 27 Ιούνη στις 11 πμ, να γίνει συμβολικός αποκλεισμός του κόμβου. Εμείς σαν Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την απόφαση αυτή!

Κύριο μέλημα του συλλόγου μας, είναι να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για θέματα που αφορούν τον κλάδο των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, είτε αφορά την παραγωγή είτε σε θέματα καθημερινότητας.

Παρόλο αυτά, μόλις σήμερα ενημερωθήκαμε ότι αναβάλουν τη κινητοποίησή καθώς το πρόβλημα «λύθηκε» με βάση το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Φαίνεται ξεκάθαρα ο φόβος που διακατέχει την ηγεσία της Περιφέρειας, όταν φορείς κ κάτοικοι, προσπαθούν να πάρουν την τύχη της ζωής στα χέρια τους, διεκδικώντας την λύση των προβλημάτων με αγωνιστικές διαθέσεις.

Γι αυτό και άρον άρον η Περιφέρεια προσπαθεί να καθησυχάσει τον κόσμο λέγοντας ότι μέσα σε τρεις μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τον κόμβο έτσι ώστε να έχει υλοποιηθεί το έργο το αργότερο μέσα στο 2021. Δεν είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις στην ηγεσία των τοπικών οργάνων αλλά και πανελλαδικών, εδώ και χρόνια; Δεν γνώριζαν ότι ο κόμβος είναι καρμανιόλα; Τι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια; Τίποτα.
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας, θα είναι πάντα μπροστά στα προβλήματα και στην πολιτική που δυσχεράνει την ζωή των μικρομεσαίων αγροτών. Ήδη , την Τετάρτη στις 1 Ιούλη, στις 11πμ, θα συμμετέχει στο Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, στα γραφεία του ΕΛΓΑ.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής αλλά και συνολικά του νομού, να συμμετέχουν μαζικά διεκδικώντας:
Την άμεση αποζημίωση των καλλιεργειών μας από το παγετό, καύσωνα και χαλάζι.
Την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτών.

26/6/2020

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ