Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟTο «μέτωπο» των καταιγίδων -Οι 4 ζώνες με τα πιο έντονα φαινόμενα,...

Tο «μέτωπο» των καταιγίδων -Οι 4 ζώνες με τα πιο έντονα φαινόμενα, πού αναμένεται χαλάζι [χάρτης]

Ο καιρός ξεκίνησε με λιακάδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όμως τις προσεχείς ώρες αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα συγκαταλέγεται και η Αθήνα. Σε νέα ενημέρωσή του για τον καιρό, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr) αναφέρεται εκ νέου στο φαινόμενο της ψυχρής λίμνης.

Οπως σημειώνει, η ψυχρή λίμνη στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα μας θα έχει ως συνέπεια, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, την εκδήλωση τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων κατά τη διάρκεια της Τρίτης 23/06.

Καιρός: Οι 4 «κόκκινες» ζώνες

Τα φαινόμενα, όπως συνηθίζεται αυτή την εποχή, θα είναι περισσότερο γενικευμένα και πιο έντονα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Τρίτης 23/06 (δείτε εδώ αναλυτικούς χάρτες), καθώς επίσης και οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για έντονα φαινόμενα παρουσιάζονται στον χάρτη που ακολουθεί:

Οι 4 ζώνες περιοχών όπου αναμένονται πιο έντονα φαινόμενα / Πηγή: METEO.GR

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ