Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου τα δρομολόγια Αίγιο, Κιάτο, Αεροδρόμιο, λιμάνι...

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου τα δρομολόγια Αίγιο, Κιάτο, Αεροδρόμιο, λιμάνι Πειραιά

Το τρένο του τμήματος Κιάτο-Αίγιο ξεκινά δρομολόγια από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 7.30 το πρωί.

Τα δρομολόγια και οι τιμές των εισιτηρίων θα δοθούν στη δημοσιότητα το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, από τον ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το πρώτο, ιστορικό δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί με Rail Bus (τα τρένα με την πράσινη απόχρωση). Θα ξεκινήσει στις 4:38 το πρωί της Δευτέράς και χωρίς αλλαγή στο Κιάτο, θα φτάσει στο Αίγιο στις 6.55 το πρωί, εγκαινιάζοντας τη νέα σιδηροδρομική εποχή στην Αχαϊα.

Αντίστοιχα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το πρωί της 22ας Ιουνίου στις 7:38 το πρωί, θα ξεκινήσει αντίστοιχο Rail Bus από το Αίγιο, θα φτάσει στις 8:23 στο Κιάτο και απο εκεί θα γίνει μετεπιβίβαση σε τρένο του Προαστιακού στις 8:32 με τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Τα δρομολόγια θα γίνονται από Αθήνα μέχρι Κιάτο με ηλεκτροκίνητο τρένο, όπου θα αλλάζει σε ντιζελοκίνητο, με καθυστέρηση 5-6 λεπτών και στη συνέχεια θα ξεκινά από Κιάτο μέχρι Αίγιο και το αντίστροφο.

Οι επιβάτες του δρομολογίου μπορούν με μετεπιβίβαση στο Σταθμό Άνω Λιοσίων να φτάσουν στο Αεροδρόμιο και από το Σταθμό Αθήνας στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι ανταποκρίσεις Κιάτο – Αίγιο και αντίστροφα θα είναι ημερησίως 4 ή 5, αλλά συνολικά 3 ζεύγη αμαξοστοιχιών (δηλαδή 6) θα πηγαινοέρχονται καθημερινά απευθείας Αίγιο – Αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», με μετεπιβίβαση (5 λεπτών) από το ντιζελοκίνητο τρένο σε ηλεκτροκίνητο υψηλών ταχυτήτων στο Κιάτο.

Η γραμμή θα περιλαμβάνει 3 νέους Σταθμούς σε Ξυλόκαστρο, Ακράτα και Αίγιο και 6 Στάσεις σε Διμηνιό, Λυκοποριά, Λυγιά, Παραλία Πλατάνου, Διακοπτό και Ελίκη, καθώς και ανταπόκριση με το Οδοντωτό Σιδηρόδρομο Διακοπτού με Καλάβρυτα.

πηγή:www.skaipatras.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ