Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΟ Τατούλης για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη...

Ο Τατούλης για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη στην Βυτίνα

Στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Βυτίνα βρέθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ.Βορίδης ήρθε κατόπιν πρόσκλησης του κ.Νίκα, με στόχο την ανάδειξη και την αξιοποίηση του «κτήματος Τριανταφυλλίδη».

Ο κ.Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του «κτήματος» και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας.
Την χρονική στιγμή που οι αγρότες μας αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω των μεγάλων καταστροφών που υπέστη η παραγωγή τους και που αγωνιούν για την αποζημίωση που πρέπει να λάβουν και δεν προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ, ο κ.Υπουργός θεώρησε σκόπιμο να μην πει ούτε μια κουβέντα για το ζήτημα αυτό και σε ερώτηση δημοσιογράφων αρκέστηκε να εκφράσει απλώς την κατανόηση του απέναντι στους αγρότες μας.

Την χρονική στιγμή που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία οι αγρότες επιδοτούνται για να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα προϊόντα τους, στην Ελλάδα ο κ.Βορίδης σφυρίζει αδιάφορα. Η παρουσία του στην Βυτίνα αποκαλύπτει την άγνοια του αλλά και την αδιαφορία του για τους αγρότες της Πελοποννήσου.
Καλούμε τον κ.Υπουργό αντί να περιοδεύει χαμογελώντας και να υπόσχεται «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», να ασχοληθεί σοβαρά με τον πρωτογενή τομέα και να δώσει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

ΥΓ1. Φυσικά ο κ.Νίκας δεν επέλεξε να συναντήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά προτίμησε να παρευρεθεί στην Ερμιονίδα με τον κ.Άδωνι Γεωργιάδη στην τελετή θεμελίωσης του πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος «KILADA HILLS» του ομίλου «Dolphin Capital».

ΥΓ2. Οι κύριοι Βουλευτές Αρκαδίας που συνόδευαν τον κ. Υπουργό θυμήθηκαν άραγε…. να θέσουν το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών;

Νέα Πελοπόννησος
Πέτρος Τατούλης

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ