Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜεγάλη μάχη με τις φλόγες στο Μαρτίνο – Κλειστή παραμένει η Εθνική...

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στο Μαρτίνο – Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα, δεξιά και αριστερά από την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών, παρά τις προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν έχουν σταματήσει τις ρίψεις νερού, ενώ η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου παραμένει κλειστή και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους.

Οι άνεμοι που πνέουν αποτελούν σύμμαχο της φωτιάς, η οποία επεκτάθηκε περνώντας μάλιστα την Εθνική Οδό. Η φωτιά μπορεί να μην απειλεί κατοικημένη περιοχή, ωστόσο οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν αυξηθεί.

Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο
Ήδη στην περιοχή επιχειρούν 70 συνολικά πυροσβέστες με 20 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων, ενώ από το μεσημέρι επιχειρούσαν πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με υδροφόρες αλλά και μηχανήματα έργων που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς και το δήμο Λοκρών.

Το ανησυχητικό μέτωπο κοντά στο Μαρτίνο είναι υπό σχετικό έλεγχο»
Ο Ηλίας Κυρμανίδης, αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, τονίζοντας πως υπάρχουν σε εξέλιξη δύο μέτωπα, ένα εκ των οποίων απέχει ελάχιστα από το χωριό Μαρτίνο, που έως τώρα βρίσκεται εκτός κινδύνου.

«Το ένα μέτωπο βρίσκεται από δεξιά της εθνικής οδού όπως κατεβαίνουμε για Αθήνα, το δεύτερο, το ανησυχητικό, δεν έχει το ίδιο εύρος και την ίδια ένταση, και απέχει μόλις 300 μέτρα από την πόλη του Μαρτίνου. Αυτό το μέτωπο είναι σε σχετικό έλεγχο αυτή τη στιγμή, τα καναντέρ έχουν καταφέρει να το περιορίσουν. Οι άνεμοι είναι μέτριοι, όσο το επιτρέπει το φως της μέρας να προλάβουμε να ελέγξουμε τη φωτιά».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία, το ανησυχητικό μέτωπο έχει τεθεί υπό έλεγχο. Το Μαρτίνο δεν κινδυνεύει, ενώ οι οδηγοί που ταξιδεύουν από και προς Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Εκτροπή της κυκλοφορίας
Σε ό,τι αφορά το εθνικό δίκτυο τα αυτοκίνητα εκτρέπονται από εναλλακτικές διαδρομές κυρίως μέσα από το Μαρτίνο για να αποφύγουν το κρίσιμο σημείο το οποίο είναι καλυμμένο με πολύ πυκνό καπνό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κόμβο του Μαρτίνου έως τον κόμβο στην περιοχή του Κάστρου και οι οδηγοί κινούνται μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, Άγιος Ιωάννης, Κόκκινο για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό.

 

πηγή  in.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ