ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΟΕΒΕ Αργολίδας: Υλοποιούμε προγράμματα “Κατάρτισης Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων” σε συνεργασία με τον (ΕΦΕΤ)

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» (σεμινάριο ΕΦΕΤ).

Ο ΕΦΕΤ καθορίζει το ελάχιστο περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης και εκδίδει τις σχετικές βεβαιώσεις κατάρτισης (πιστοποιητικά).

Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία (ΥΑ 14708/10-08-2007 και ΦΕΚ 1616/Β/17-08-
2007) οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή, την επεξεργασία, τη μεταφορά και την πώληση τροφίμων έχουν την υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το Προσωπικό τους που ασχολείται με τον χειρισμό τους.

Κατά την παραπάνω υποχρέωση, κάθε άτομο που έρχεται κατά οποιονδήποτε τρόπο σε
επαφή με τρόφιμα είναι απαραίτητο να εκπαιδευτεί.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη μετάδοση γενικών και βασικών γνώσεων για την ορθή
εφαρμογή κατάλληλων πρακτικών/ χειρισμών κατά την παραγωγή /επεξεργασία /
αποθήκευση / μεταφορά / διακίνηση / διάθεση ασφαλών τροφίμων και την ορθή
κατανόηση των υποχρεωτικών, από το νόμο και την τρέχουσα επιστημονική τεχνογνωσία, πρακτικών για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων.

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Οι ενότητες που περιλαμβάνονται σε κάθε πρόγραμμα κατάρτισης (σεμινάριο ΕΦΕΤ) για την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων (Επιπέδου 1) είναι
συνοπτικά οι εξής:

o Εισαγωγή στη ασφάλεια τροφίμων
o Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
o Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδιση τους
o Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
o Εργασιακό περιβάλλον
o Πρακτικές καθαρισμού
o Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
o Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

 ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το πρόγραμμα (σεμινάριο ΕΦΕΤ) απευθύνεται σε εργαζόμενους στον κλάδο των
επιχειρήσεων τροφίμων, ανεξαρτήτως της παρεχόμενης σχέσης εργασίας εργοδότη-εργαζόμενου (μόνιμοι, συμβασιούχοι εποχικοί υπάλληλοι, κ.λ.π.) . Αφορά άτομα που
παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή εργάζονται σε εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

 ΣΤΟΧΟΙ
Τα προγράμματα (σεμινάριο ΕΦΕΤ) αποσκοπούν στην διασφάλιση της ποιότητας, την
παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον
κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υγιεινή τροφίμων.

 ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 10 ώρες και πραγματοποιείται σε 2 ημέρες.

Η αίτηση υποβάλλεται στα γραφεία της ΟΕΒΕ Αργολίδας 09.00 – 13.00
μ.μ. διεύθυνση Τέλλου Άγρα 5, Ναύπλιο (πλησίον οδού Άργους). Για
περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο
τηλέφωνο 27520-27415 και στο e-mail: oebearg@gmail.com

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                     ο γραμματέας
Μακρής Παναγιώτης                         Χρόνης Κωνσταντίνος

 

 

Argonafplia.gr (MK)

Πρόσφατα

Το πιο γιορταστικό Pre Christmas Party έγινε απόψε στο Άργος

Το πιο δυνατό Pre Christmas Party της πόλης με τις καταπληκτικές μουσικές επιλογές και το…

5 ώρες πριν

Άργος: Προαύλια σχολείων λειτουργήσουν ως χώροι στάθμευσης τις εορταστικές ημέρες

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών, ενημερώνει τους πολίτες και τους…

5 ώρες πριν

Μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας επισκέφθηκαν τα Γηροκομεία Άργους και Ναυπλίου

Όλοι γνωρίζουμε ότι Χριστούγεννα δεν είναι μόνο τα φωτεινά λαμπιόνια, τα στολισμένα δέντρα με τα…

6 ώρες πριν

Παναργειακός-Αστέρας Τρίπολης Β’ 1-2 (φωτο)

O Asteras Aktor Β΄ πέρασε νικηφόρα από το Άργος επικρατώντας 2-1 τον Παναργειακό και τον…

6 ώρες πριν

«Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι στο Άργος

Το κλασικό παιδικό έργο του Κάρολου Ντίκενς, «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» είχαν την χαρά να…

1 ημέρα πριν

Ασταμάτητος ο Διομήδης Άργους κόντρα στον Ολυμπιακό – Πρόκριση για τα Προημιτελικά

Ασταμάτητος ο Διομήδης Άργους κόντρα στον Ολυμπιακό/Όμιλος Ξυνή. Στην φάση των 16 του Κυπέλλου Ανδρών…

1 ημέρα πριν