Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΟι ελληνικές αναβάσεις εκκινούν κατά το διήμερο 4-5 Ιουλίου από τον Αχλαδόκαμπο...

Οι ελληνικές αναβάσεις εκκινούν κατά το διήμερο 4-5 Ιουλίου από τον Αχλαδόκαμπο Αργολίδας

Οι ελληνικές αναβάσεις εκκινούν κατά το διήμερο 4-5 Ιουλίου από τον Αχλαδόκαμπο, με το Αθλητικό Σωματείο Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτων (Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.) να αναλαμβάνει το απαιτητικό εγχείρημα της διοργάνωσης του πρώτου αγώνα της φετινής σεζόν.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων ξεκινά στις 4-5 Ιουλίου, με την Ανάβαση Αχλαδόκαμπου να αποτελεί τον 1ο γύρο της φετινής χρονιάς. Ο αγώνας που έχει ως επίκεντρο την περιοχή της Αρκαδίας και διεξάγεται στην Επαρχιακή Οδό Άργους-Τριπόλεως, αποτελεί σταθερά μια από τις πλέον δημοφιλείς αναβάσεις των τελευταιών ετών στη χώρα μας.

Η διαδρομή, που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 35 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, είναι γνωστή στους αγωνιζόμενους, οι οποίοι κάθε χρόνο την τιμούν με την παρουσία τους. Έχοντας μήκος 6,2 χιλιομέτρων, η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου είναι η μεγαλύτερη στο ημερολόγιο του Πρωταθλήματος και καθώς διαθέτει προδιαγραφές διεθνούς επιπέδου, συνιστά μια ιδιαίτερη πρόκληση για τους οδηγούς. Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στη φύση της διαδρομής, η οποία περιλαμβάνει γρήγορα και τεχνικά σημεία, ενώ το οδόστρωμα προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση.

Τα παραπάνω, αλλά και το αυξημένο μήκος της ανάβασης, αποτελούν συνδυασμό που απαιτεί την εύρεση της χρυσής τομής μεταξύ απόλυτης ταχύτητας και διάρκειας, από πλευράς των οδηγών. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους, που η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Ακόμη, σε όλο το μήκος της διαδρομής υπάρχει μπαριέρα, καθώς το Σωματείο Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α., που ανέλαβε το δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας την πρώτη διοργάνωση αγώνα ανάβασης μετά το lockdown, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα ασφαλείας.

Η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής στην ανάβαση έχει ήδη ξεκινήσει, με τους πρώτους οδηγούς να έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους, και εκπνέει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 26 Ιουνίου. Όσον αφορά στο πρόγραμμα του διημέρου, η αρχή θα γίνει το Σάββατο 4 Ιουλίου, με τη διεξαγωγή των Χρονομετρημένων Δοκιμών, ενώ ο αγώνας θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου, στις 10:00.

Σημειώνεται πως η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου θα μεταδοθεί σε Live Streaming, από την ιστοσελίδα edopeloponnisos.gr.

Η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε). Όπως προβλέπεται από τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που ισχύουν αυτή τη στιγμή, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2020 – Πρόγραμμα
Εγγραφές συμμετοχής: ΣΔΔΑ www.e-omae-epa.gr (έχουν ανοίξει)
Λήξη εγγραφών συμμετοχής: Παρασκευή 26 Ιουνίου, ώρα 24:00 (ΣΔΔΑ, www.e-omae-epa.gr)
Σάββατο 4 Ιουλίου
Διοικητικός και Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος, ώρα 08:00 (Γραμματεία)
Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής, ώρα 09:00 (Γραμματεία)
Υποχρεωτική ενημέρωση αγωνιζόμενων (πιτς) & κλείσιμο διαδρομής, ώρα 09:00
Έναρξη Χρονομετρημένων Δοκιμών, ώρα 10:30
Κυριακή 5 Ιουλίου
Κλείσιμο διαδρομής, ώρα 09:30
Εκκίνηση αγώνα, ώρα 10:00
Tελικός Τεχνικός Έλεγχος, μετά το τέλος του αγώνα (Parc Ferme)
Δημοσίευση αποτελεσμάτων, μετά το τέλος του αγώνα (Γραμματεία)
Απονομή Επάθλων, 2 ώρες μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, σε χώρο που θα ανακοινωθεί

Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί, τόσο το Σάββατο 4 Ιουλίου, όσο και την Κυριακή 5 Ιουλίου, στο χώρο εκκίνησης της ανάβασης. Στο ίδιο σημείο, θα βρίσκονται ο Επίσημος Πίνακας Ανακοινώσεων, καθώς και το Γραφείο Τύπου.

Website αγώνα: www.assoaamotorsport.blogspot.com
Email: [email protected]
Facebook: Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974 759800, 6974 476407

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ