ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη της ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα Επιχειρήσεις και Εργασία την εποχή του COVID-19

Τη Τετάρτη, 10/6, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με τους κοινωνικούς φορείς του Νομού, με θέμα «Επιχειρήσεις και Εργασία την εποχή του COVID-19».

Στη διαδικασία πήραν μέρος πάνω από 20 εκπρόσωποι φορέων της Αργολίδας (Επιμελητήριο, Εργατικά Κέντρα, Εμπορικοί Σύλλογοι, Επαγγελματικά Σωματεία και Συνδικαλιστικές Ενώσεις).

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχαν οι αρμόδιοι τομεάρχες Νίκος Παππάς και Έφη Αχτσιόγλου, καθώς και τοπικοί εκπρόσωποί του (στη Βουλή, το Περιφερειακό Συμβούλιο και το Οικονομικό Επιμελητήριο).

Η τηλεδιάσκεψη έγινε στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω μιας διαδικασίας ανοιχτής διαβούλευσης και αμφίδρομης πληροφόρησης με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων.

Η συζήτηση κάλυψε μεγάλο εύρος ζητημάτων που αφορούν στις δύσκολες συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, καθώς αναδύεται το φάσμα μιας βαθιάς οικονομικής ύφεσης με καταστρεπτικές επιπτώσεις (κοινή διαπίστωση απ’ ό,τι φάνηκε) ως επακόλουθο της αναγκαίας συστολής της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της υγειονομικής κρίσης αλλά και πολλών κυβερνητικών επιλογών.
Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την αγωνία και τους φόβους τους μπροστά στις δυσμενείς προοπτικές που διαγράφονται στον ορίζοντα , αλλά και διατύπωσαν με ενάργεια τις απόψεις και τις προτάσεις που οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει και επεξεργαστεί μέσα από τη καθημερινή εμπειρία τους της αδυσώπητης πάλης για την οικονομική επιβίωση.
Από τη πλευρά τους οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσαν τις παρεμβάσεις τους σε 3 βασικές απόψεις.

Στην επείγουσα ανάγκη για ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων με εμπροσθοβαρή μέτρα, πριν το τσουνάμι της ύφεσης αρχίσει το καταστροφικό του έργο ( όπως π.χ. τα κοστολογημένα και ρεαλιστικά μέτρα που προτείνει το κόμμα για την επιδότηση μισθών και εισφορών ).
Στην διαπίστωση οτι η δημόσια παρέμβαση στην οικονομική δραστηριότητα γίνεται όσο ποτέ επίκαιρη ( η υγειονομική κρίση άλλωστε ανέδειξε τραγικά αυτή τη διάσταση παγκόσμια ) καθώς ξεδιπλώνεται πλέον ανοιχτά η πρόθεση των ισχυρών, με άλλοθι την ύφεση, να επιβάλουν την οικονομική επιβίωση των λίγων πάνω στα ερείπια των εργασιακών σχέσεων.

Τέλος, στη πρόταση της οικοδόμησης μιας πλατιάς κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ( όσες δυσκολίες και αν φαίνεται με πρώτη ματιά να αντιμετωπίζει αυτή η προοπτική ) σαν της μόνης δυνατής διεξόδου για την κοινή επιβίωση αυτών των στρωμάτων μπροστά στην επερχόμενη οικονομική καταιγίδα.
Η ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Argonafplia.gr (NT)

Πρόσφατα

Αργολίδα: Τα σημεία απαγόρευσης κυκλοφορίας στα προβλεπόμενα μέτρα της Πυροπροστασίας

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γ. Μαντζούνη απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, διέλευση,…

16 ώρες πριν

«Ικέτιδες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 23-24 Αυγούστου

«Ικέτιδες» του Αισχύλου Σκηνοθεσία : ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ Φεστιβάλ…

16 ώρες πριν

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα. Ποιες ημέρες είναι αργίες και ποια είναι…

16 ώρες πριν

Αναγγελία θυελλωδών βοριάδων έως 8 Μποφόρ από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου

Ανακοινώνεται από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου ότι σύμφωνα με αναγγελία  Θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ, στο…

17 ώρες πριν

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα «Ψηφιακή Πλατφόρμα myDATA -pos» στο Επιμελητήριο Αργολίδας

Με μεγάλη επιτυχία αλλά και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου η ενημερωτική ημερίδα «Ψηφιακή…

17 ώρες πριν

Επιστολή προς τους καταστηματάρχες και εργαζόμενους καταστημάτων της πόλεως του Άργους

Αξιότιμοι κύριοι καταστηματάρχες και εργαζόμενοι καταστημάτων της πόλεως του Άργους, Ονομάζομαι Νικόλαος Σιαχάμης και τα…

19 ώρες πριν