Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑΠΟΕΕ: Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

ΠΟΕΕ: Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Ιδιαίτερα εποικοδομητική και ουσιαστική ήταν η πρώτη από σειρά επαφών που πραγματοποίησε η ΠΟΕΕ με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κύριο Αναστάσιο Γκιολή.

Στη συνάντηση που ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε με χαρά, εκτός από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου κύριο Βασίλειο Παγώνη, συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων της Κορινθίας, Ξυλοκάστρου κυρία Αναστασία Λάμπου, Λουτρακίιου κυρία Αναστασία Κουρούκλη, Βραχατίου κύριος Ευάγγελος Τσάκωνας, Νεμέας και κύριος Απόστολος Καραχωντζίτης.

Δύο βασικές ενότητες κάλυψε η συζήτηση: Η πρώτη αφορούσε τις δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για την βοήθεια των τοπικών μικρών εμπορικών επιχειρήσεων. Επαναβεβαιώθηκε η κοινή θέση ότι η πολύ μικρή επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα το εμπόριο και ο επισιτισμός, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας. Όταν δε αναφερόμαστε στην τοπική Οικονομία, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις αποτελούν ποσοστό μεγαλύτερο του 99%. Συνεπώς η στήριξή τους αποτελεί νευραλγικό σημείο για την ίδια την ύπαρξη των τοπικών Οικονομιών και κατ’ επέκταση της κοινωνικής συνοχής, της ύπαρξης ζωής στην Περιφέρεια και της πληθυσμιακής στήριξης και αποφυγής ερημοποίησης. Βάσει των ανωτέρω, συμφωνήθηκε η από κοινού προσπάθεια για διεκδίκηση ενισχύσεων τόσο από την κεντρική Κυβέρνηση, όσο κυρίως από την Περιφέρεια των πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Περαιτέρω αποφασίστηκε η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας με την Πελοποννησιακή Ομοσπονδία και τους Εμπορικούς Συλλόγους της Κορινθίας, με στόχο την προβολή της Κορινθίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η Κορινθία αποτελεί προνομιούχο τόπο προσέλκυσης τουριστών-παραθεριστών-επισκεπτών, λόγω α) της γειτνίασής της με την αστικό ιστό της Αθήνας, β)της εξυπηρέτησης μετακινήσεων από τους οδικούς άξονες, τους σιδηροδρομικούς άξονες, την εγγύτητα του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, γ) της εύκολης πρόσβασης σε πλήθος φημισμένων αξιοθέατων της ευρύτερης περιοχής, δ) της μεγάλης και ανεπτυγμένης παραλιακής ζώνης με πασίγνωστα καλοκαιρινά μέρη ε) του τέλειου συνδυασμού βουνού και θάλασσας και άλλων πολλών λόγων.

Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας εξελίσσεται σε δημιουργική και αναπτυξιακή σχέση προς όφελος της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας και της Οικονομίας της Πελοποννήσου. 

Εκ της Ομοσπονδίας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ