Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΚάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων στην Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη

Κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων στην Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουμε την παραγωγή μας να καταστρέφεται και παράλληλα να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά μας όχι μόνο από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κάτω από το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής.

Έτσι και φέτος για άλλη μια χρονιά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βρίσκονται μπροστά σε μια απελπιστική κατάσταση βλέποντας την παραγωγή να καταστρέφεται από τον παγετό, την χαλαζόπτωση και τον καύσωνα στα μέσα Μάη. Αποτέλεσμα σε όλη την Πελοπόννησο και σε όλα τα είδη παραγωγής η ζημιά να φτάνει ακόμα και στο 100%.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις κατευθύνσεις της ΕΕ-ΚΑΠ, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. Δεν αποδεχόμαστε τη δικαιολογία ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα. Όπως με μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δις ευρώ στους μεγαλοξενοδόχους, στους ιδιοκτήτες κλινικών, σε βιομήχανους κλπ, από την φοροαφαίμαξη της μικρομεσαίας αγροτιάς και των εργαζομένων, έτσι να βρει τρόπο και να μας αποζημιώσει. 

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους, τους αγωνιστικούς αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων και της ΕΕ που μας οδηγούν στην καταστροφή. Μαχητικά διεκδικούμε το δικαίωμα να μείνουμε στα χωράφια και τα κοπάδια μας και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας. 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ!

Πρώτος αγωνιστικός σταθμός η διακριτή συμμετοχή των Αγροτικών Συλλόγων στα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη που καλούν τα ταξικά εργατικά σωματεία σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

1η Ιούλη  Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη

Απαιτούμε: 

  • Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.
  • ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική  χρηματοδότηση,  που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους,  με δραστική μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων. 
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα ανταποκρίνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.
  • Nα εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου και των υπηρεσιών του. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς. 
  • Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!

ΑΓΩΝΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ