Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Εθελοντές άκουσαν το κάλεσμα του “Ανάπλι εμπρός” & καθάρισαν το θεατράκι...

Ναύπλιο: Εθελοντές άκουσαν το κάλεσμα του “Ανάπλι εμπρός” & καθάρισαν το θεατράκι της Ακροναυπλίας… (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)

Το ενδιαφέρον τους για τον τόπο τους έδειξαν σήμερα οι εθελοντές που συμμετείχαν στον καθαρισμό στο χώρο όπου βρίσκεται το θεατράκι της Ακροναυπλίας.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ: 

Το όμορφο αυτό θεατράκι βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Ακροναυπλίας, δίπλα στους Αγίους Αναργύρους και βλέπει το κάστρο του Παλαμηδίου. Εξαιρετική η θέση του, που πλέον είναι ενταγμένος στις περιοχές NATURA 2000. 

Πριν μερικές ημέρες η Δημοτική Τοπική Παράταξη “Ανάπλι εμπρός!” έλαβε την άδεια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων για ευπρεπισμό του χώρου στο μικρό θέατρο. Έτσι σήμερα το πρωί οι συγκεντρωμένοι ανέλαβαν την προσπάθεια να καθαρίσουν και να αναδείξουν αυτό το χώρο, που την ιστορία του ανά τους αιώνες ελάχιστοι ακόμη και κάτοικοι της πόλης δεν γνωρίζουν.

Για την πρωτοβουλία, αλλά και την ιστορία του τόπου μίλησε στην κάμερα ο δικηγόρος και επικεφαλής του  “Ανάπλι εμπρός!” Κώστας Καράπαυλος. Στο ίδιο βίντεο μιλά και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ναυπλιέων Γιώργος (Έντυ) Μπουζαλάς. 

Μια καλή πρωτοβουλία που πρέπει να βρει την συνέχεια της, διότι όπως έλεγαν και οι διοργανωτές τέτοιες πρωτοβουλίες χρειάζονται για τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Για αυτά που μας άφησαν οι παλαιότεροι.
Για όσα πρέπει να κληροδοτήσουμε στις νέες γενιές.
Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τους ιθύνοντες.
Η δικιά μας ευαισθητοποίηση και αρωγή, θα δώσει και το κίνητρο στην πολιτεία για το έτι καλύτερο.

ΦΩΤΟ:

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ