Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΠρωτοπόρα η Λαμία που κατάλαβε την σημασία των ηλεκτρικών φορτιστών αυτοκινήτων στην...

Πρωτοπόρα η Λαμία που κατάλαβε την σημασία των ηλεκτρικών φορτιστών αυτοκινήτων στην πόλη

Την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων που την βοηθά φαίνεται ότι κατάλαβε με τους πρώτους δημάρχους ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος.

Πολύ ενδιαφέρον το σημερινό θέμα του φιλικού μας lamiareport.gr, που αναδεικνύει σήμερα Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος την Λαμιώτικη αξιόλογη πρωτοβουλία.

Αναφέρει το ρεπορτάζ: 

Ο Δήμος Λαμιέων πρωτοπορεί και στην ηλεκτροκίνηση: «Στοχεύουμε σε μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους, φιλικές προς το περιβάλλον, σε πολύ χαμηλό κόστος κίνησης και μηδενικά επίπεδα ηχορύπανσης….», τόνισε μεταξύ άλλων ο Θύμιος Καραΐσκος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Λαμιέων εγκατέστησε σήμερα τον πρώτο ηλεκτρικό φορτιστή αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη βιώσιμη κινητικότητα.

Εκτός από αυτόν της πλατείας Λαού που παρουσιάστηκε σήμερα έχει ήδη εγκατασταθεί ακόμη ένας στο Δημαρχείο και θα ακολουθήσουν ακόμη δυο ο ένας εκ των οποίων θα είναι στην πλατεία Πάρκου, όταν ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας.

Ο ταξιδιώτης θα μπορεί να ενημερωθεί από εφαρμογή στο site του Δήμου ποιοι φορτιστές είναι διαθέσιμοι και να μπαίνει στην πόλη για να φορτίσει το αυτοκίνητό του. Όσο αυτό θα φορτίζει. περίπου τρεις ώρες, ο οδηγός με την οικογένειά του μπορεί να πάει για φαγητό, για καφέ ή να κάνει βόλτα στη Λαμία.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ηλεκτροκίνησης ENGIE, Χρυσόστομος Καρέλλης, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, τους παρευρισκόμενους και τα ΜΜΕ για τον τρόπο λειτουργίας του Ηλεκτρικού Φορτιστή και για το πως θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος οδηγός για τη διαθεσιμότητα που υπάρχει και σε ποιά σημεία της πόλης.

«Δημιουργούμε τις υποδομές, ενθαρρύνοντας τις μετακινήσεις στην πόλη με ηλεκτρικά οχήματα που δε ρυπαίνουν, και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Στόχος μας είναι στο άμεσο μέλλον να αντικαταστήσουμε τον στόλο των οχημάτων μας, από οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον. Επίσης στοχεύουμε σε μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους, φιλικές προς το περιβάλλον, σε πολύ χαμηλό κόστος κίνησης και μηδενικά επίπεδα ηχορύπανσης….», είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ