Σε συλλαλητήριο την Τετάρτη στο Ναύπλιο καλεί τo Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας

- Advertisement -

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σε ότι είχε απομείνει σε εργασιακά δικαιώματα.

- Advertisement -

 

Στόχος των βιομηχάνων και του κράτους είναι να φορτώσουν στις πλάτες μας τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση. Με αφορμή την πανδημία, βρήκαν την ευκαιρία στα εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων χρόνων, να προσθέσουν νέα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η “δίκαιη κατανομή βαρών” που προπαγανδίζει ο πρωθυπουργός, σημαίνει για τους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία, αναστολή συμβάσεων, μείωση μισθών, καμία προστασία των χιλιάδων εποχιακών εργαζομένων, απολύσεις. Αντίθετα για την μεγαλοεργοδοσία σημαίνει δισεκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις από την φοροαφαίμαξη του λαού. Ζεστό χρήμα για ακόμα μια φορά στους βιομήχανους που «μπούκωσαν» από τα κέρδη, νέα σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι έχουμε αρκετή πείρα. Γνωρίζουμε καλά ότι τα κέρδη και η ανάπτυξη του κλάδου τα προηγούμενα χρόνια για εμάς σήμαιναν δουλειά χωρίς συλλογικές συμβάσεις, εντατικοποίηση, ελαστικές μορφές εργασίας, συνεχή υποβάθμιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας. Κανένα πραγματικό όφελος παρά μόνο σκληρή δουλειά, σακάτεμα, απολύσεις και καθημερινό άγχος για επιβίωση.

Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία!
Δεν θα συμβιβαστούμε με τον μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Δυναμώνουμε την αντίστασή μας με οργάνωση στο Συνδικάτο μας. Βάζουμε εμπόδια στα σχέδια τους, διεκδικούμε τη ζωή μας με βάση τις πραγματικές δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα και τον καθημερινό πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε. Δεν θα βάλουμε πάλι «πλάτη» για να συνεχίσουν να πλουτίζουν τα αρπακτικά που μας ξεζουμίζουν!

Η δική μας ατομική ευθύνη είναι ο οργανωμένος, συλλογικός και μαζικός αγώνας. Τα προβλήματά μας θα λυθούν, αν δυναμώσουμε την πάλη μας στους χώρους δουλειάς, μέχρι να ανατρέψουμε όλη αυτή τη βαρβαρότητα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις
• Εισόδημα για όλους
• Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
• Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις
• Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων . Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ  19:00, ΝΑΥΠΛΙΟ

- Advertisement -

________________