Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΥποβιβάζεται οριστικά ο Παναργειακός από την Γ' Εθνική

Υποβιβάζεται οριστικά ο Παναργειακός από την Γ’ Εθνική

 

Τις οριστικές της αποφάσεις για τη Γ’ Εθνική, πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία έκανε δεκτές τις προτάσεις της Επιτροπής Διοργανώσεων όσο αφορά τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό.

 

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρονται:
«Η Ε.Ε. επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την άνοδο των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και τον υποβιβασμό όσων σωματείων είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας.
Ειδικά για τον όμιλο της Κρήτης, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων (4) Ε.Π.Σ., ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες».

Οπότε, οι 8 ομάδες που ήταν στην πρώτη θέση του ομίλου τους, όταν αποφασίστηκε η διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, παίρνουν το εισιτήριο για τις επαγγελματικές κατηγορίες. Κι αυτές είναι: Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, ΑΕΠ Κοζάνης, Καλλιθέα, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη και Επισκοπή.

 

Υποβιβάζονται ο Παναργειακός, η Ζαχάρω και ο Πανηλειακός

Η απόφαση της ΕΠΟ για τις ομάδες που υποβιβάζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αφορά όσες είχαν και μαθηματικά υποβιβαστεί λίγο πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Αντί για 40 ομάδες, που επρόκειτο να υποβιβαστούν βάσει της προκήρυξης θα υποβιβαστούν 20 ομάδες.
Στον 7ο όμιλο, που αγωνίζονταν οι ομάδες της Αργολίδας, έχουμε τον Παναργειακό, τον Ολυμπιακό Ζαχάρως και τον Πανηλειακό να υποβιβάζονται και να επιστρέφουν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά οι ομάδες που υποβιβάζονται ανά όμιλο:

1ος όμιλος
Κεραυνός Πέρνης
Κιλκισιακός
Ηρακλής Ζυγού
Δόξα Θεολόγου

2ος όμιλος
ΠΑΣ Φλώρινα
Αστραπή Μεσοποταμίας
ΑΟ Σειρήνα
Άρης Παλαιοχωρίου

3ος όμιλος
ΑΟ Ποταμιάς

4ος όμιλος
Απόλλων Ευπαλίου
Αστέρας Ιτέας

5ος όμιλος
Ηλυσιακός
Άγιοι Ανάργυροι
Ερμής Κορυδαλλού

6ος όμιλος
Αχαρναϊκός
Κόρινθος 2006
ΑΕΚ Τρίπολης

7ος όμιλος
Παναργειακός
Ολυμπιακός Ζαχάρως
Πανηλειακός

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ