Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΣτήριξη των επιχειρήσεων του Πόρου από τον Δήμο

Στήριξη των επιχειρήσεων του Πόρου από τον Δήμο

Με ομόφωνες Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου στις 22.5.2020, εγκρίθηκε η ελαχιστοποίηση (1€/τ.μ.) των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για όλες τις ζώνες δημοτικών χώρων και τη χερσαία ζώνη λιμένα στον Δήμο Πόρου.

Τα τέλη κ/χ χώρων είχαν καθορισθεί τον Νοέμβριο του 2019 στα 16€/τ.μ. και η δημοτική αρχή Πόρου αποφάσισε να προχωρήσει στην μέγιστη επιτρεπόμενη μείωσή τους, προκειμένου να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις που με την εκκίνηση της λειτουργίας τους θα καλούνταν να καταβάλουν σημαντικά ποσά για τη χρήση των κ/χ χώρων τους.

Επίσης, ο Δήμος Πόρου, με επείγουσες διαδικασίες, προχωράει σύμφωνα με τη νέα διάταξη του ά. 65 του Ν. 4688/2020, στην έγκριση έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τη θερινή περίοδο και ακολούθως στην έγκριση «πρόσθετων παραχωρήσεων» επί της οδού σε όλα τα καταστήματα που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη από την πιάτσα ταξί έως την πλ. Σολομωνίδη.

Παράλληλα, τόσο ο Δήμος, όσο και το ΔΛΤ Πόρου θα εξετάσουν μία προς μία όλες τις περιπτώσεις καταστημάτων που λόγω της τοποθεσίας τους δεν μπορούν να επωφεληθούν από το συγκεκριμένο μέτρο, ώστε να αναζητηθούν, όπου είναι δυνατό, διαφορετικές λύσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων τους. Με τις παραπάνω ενέργειες, η ανάγκη προσαρμογής στα ισχύοντα μέτρα μετατρέπεται για την περιοχή μας σε ευκαιρία για την παρουσίαση ενός ομορφότερου προσώπου του νησιού μας, το οποίο μπορεί ταυτόχρονα να δώσει λύσεις στους επιχειρηματίες, αλλά και να ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο τους επισκέπτες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ