Το διακύβευμα είναι το μέλλον της ΕΕ: θετικές αντιδράσεις για το πακέτο στήριξης

- Advertisement -

Με το βλέμμα στις μελλοντικές γενιές, η πρόεδρος της Επιτροπής von der Leyen συζήτησε στην ολομέλεια τα μέτρα ανάκαμψης ύψους 750 δισ. του αναθεωρημένου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού.

Μετά την παρουσίαση από την πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen και τη δέσμευση της εκπροσώπου της Κροατικής Προεδρίας του Συμβουλίου Nikolina Brnjac ότι τα κράτη μέλη θα εργαστούν για την ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το νέο πακέτο μέτρων, το λόγο έλαβαν οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ. Κάνοντας «κλικ» στα ονόματά τους μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αντίστοιχα αποσπάσματα από τη συζήτηση.

- Advertisement -

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επιστρέφει, ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο για την ΕΕ» είπε ο Manfred Weber (ΕΛΚ, Γερμανία), συμπληρώνοντας ότι οι νέοι αυτοί πόροι πρέπει να επενδυθούν σε νέες ιδέες και όχι στα παλιά προβλήματα της Ευρώπης. «Η αλληλεγγύη είναι αλληλένδετη με την υπευθυνότητα», άρα πρέπει να υπάρξει σαφής τρόπος αποπληρωμής των χρημάτων αυτών, δήλωσε, καλώντας για τη θέσπιση νέων ίδιων πόρων για την ΕΕ και ζητώντας οι εταιρείες – γίγαντες του ψηφιακού τομέα να πληρώσουν ό,τι τους αναλογεί.

η συνέχεια του άρθρου Εδώ

- Advertisement -

________________