Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαι «ψεύτης» και «κλέφτης» ο κ. Νίκας για τα έργα της Πελοποννήσου!

Και «ψεύτης» και «κλέφτης» ο κ. Νίκας για τα έργα της Πελοποννήσου!

Αποτελούν πλέον επεισόδια κωμικοτραγικού …σήριαλ οι ανακοινώσεις του κ. Νίκα (προφορικές και γραπτές) σε ότι αφορούν τα έργα στην Πελοπόννησο. Σε ένα από αυτά… τα επεισόδια ο κ. Νίκας δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει τη συντήρηση 1.000 χιλιομέτρων δικτύου μονοπατιών στα βουνά της».
Προς αποκατάσταση της αλήθειας:
Το 2018 εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 8,5 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων, 1,5 εκατομμύριο ευρώ αφορούσε την ανάδειξη και τη σήμανση μονοπατιών στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, συνολικού μήκους 1.100 χλμ.

Για την εξασφάλιση των πόρων αυτών, η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη κατέθεσε τεχνικά δελτία, συγκεκριμένων μονοπατιών των ορεινών όγκων του Ταϋγέτου, του Πάρνωνα, του Μαινάλου, της Ζήρειας και των Γερανείων.
Το έργο αυτό δηλαδή τα 1.100 χλμ. …που σκέφτεται! να χρηματοδοτήσει ο κ .Νίκας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στο σύνολο του.

Έτσι λοιπόν, μετά το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ευρώπη το Menalon trail, που καταφέραμε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της κοινωνικής επιχείρησης/ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΜΑΙΝΑΛΟΝ κ. Λαγό Ιωάννη, να αποτελεί πλέον για την Πελοπόννησο το σημείο αναφοράς του εναλλακτικού τουρισμού, συνεργαστήκαμε με τοπικούς φορείς, εθελοντές, συλλόγους και παραδώσαμε στον κ. Νίκα και τους πόρους και ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάδειξης για την επέκταση και άλλων περίπου 500 χλμ. μονοπατιών στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας ως Δήμαρχος Καλαμάτας για 12 χρόνια, που παρέδωσε τον Ταΰγετο ως υγειονομική βόμβα, με τα χωριά του εγκαταλειμμένα και με ανύπαρκτη την οικονομία, έρχεται τώρα να παρουσιαστεί ως «εμπνευστής» της ανάδειξης των μονοπατιών.

Ο κ. Νίκας ως Δήμαρχος Καλαμάτας επί 12 χρόνια που δεν φρόντισε να εντάξει στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Καλαμάτας ούτε 1 ευρώ για τον Ταΰγετο, τώρα δήθεν «ανακάλυψε» τα μονοπάτια.
Κύριε Νίκα, όσο και να προσπαθείτε να παρουσιάσετε ως δικά σας έργα, τη σκληρή δουλειά μας και τη μεγάλη προσπάθεια μας ιδιαιτέρως στον τομέα του τουρισμού, θα είμαστε ΕΔΩ για να λέμε την ΑΛΗΘΕΙΑ απέναντι στο μεγάλο ΨΕΜΑ σας

Νέα Πελοπόννησος
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ